Sköljning

Idag var jag på sjukhuset för sköljning av bihålorna. Det var ingen trevlig upplevelse. Först satte läkaren in några stavar med bedövning i näsan och jag fick sätta mig i väntrummet i 10-15 minuter.

BedövningsnålarJag var mindre lycklig över att sitta i väntrummet såhär.

När läkaren satte in dessa saker gjorde det riktigt ont i näsan så tårarna började rinna såklart… Så snorig och rödgråten och med pinnar ur näsan satt jag därefter i väntrummet bland alla andra patienter.

När jag kom in igen sprutade läkaren ytterligare bedövningsspray i näsan som rann ut och bedövade även läpparna och lite av tungan. När detta var klart tog han en lång nål med en slang på och stack hål inne i näsan för att komma åt bihålorna. Nu började blodet droppa och inte droppade det mindre när han genom slangen sköt in koksalt för att rensa bihålorna. Jag kunde riktigt känna hur lösningen for runt i bihålorna och därefter ut igen med blod, snor och var. När första bihålan var rensad fick jag blodtrycksfall och fick lägga mig ner för att inte svimma. Sen var det samma procedur med andra sidan. Efteråt var jag helt skakis och när jag gick ut i korridoren igen var jag alldeles svimfärdig för andra gången. Med tanke på att jag redan hade blodbrist så var jag nog rätt svag och yr efter behandlingen. Direkt efteråt var det jätteskönt i näsan, kändes som om all skit kommit ut och jag kunde andas ordentligt.

Åkte iaf till jobbet eftersom jag envis som jag är tänkte jobba. Fick dock jätteont i bihålorna igen och när jag satt på ett möte fick jag återigen blodtrycksfall. Bestämde mig för att åka hem och på väg ner för att ringa mannen mår jag plötsligt jätteilla. Spyr en massa medan blodet fullkomligen sprutar ut ur näsan. Helt klart läge att åka hem. Väl hemma har jag vilat, andats ångbad och tagit en alvedon och nu mår jag rätt okej.

Blir jag inte bättre under helgen så ska jag tillbaka på en ny sköljning på måndag. Gissa om jag hoppas jag slipper. Läkaren hade önskat att jag skulle äta pencillin men med allergin går inte det och den antibiotika han tittade på istället kunde ha effekter på fostret såsom att barnet när det växer upp kan få missfärgningar på tänderna. Hoppas verkligen att sköljningen idag räckte och att jag blir bra nu.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

22 reaktioner på ”Sköljning”

 1. Oj – kul att jag hittade bilden på dig….jag såg likadan ut idag! Vidrigt….spolade idag en bihåla, röret sitter kvar!i näsan, återbesök imorron bitti för spolning nr 2. Hu, jag kommer inte att gå med på det här nån mer gång framöver. Då får man nog söva ner mig. Behövde du göra om det här flera ggr sen?

 2. Ser att det är ett tag sedan du skrev detta men jag har just genomgått samma sak så jag googlade och råkade hamna här. Döm om min förvåning då jag ser att du som jag är både gravid och penicillinallergisk när du skrev detta! Mår ungefär som du beskrev i ditt inlägg idag. Så jävla ont och det bara rinner blod, snor och var ur den förbannade näsan. Hoppas att det blir bättre nu. Och hoppas att du slapp en andra sköljning!

 3. Fy sjutton så hemskt det är! Kände igen varje steg du beskrev. Tyckte det var hemskt när det knakade i brosket när slangen skulle in. Men visst blir det bättre inom en kort tid efteråt!

 4. Men jäklar vilken dag…usch och fy.
  Vilken hemsk behandling du fick genomgå…men eftersom jag läser detta inlägg efter det senare inlägget vet jag nu att du blivit bättre och då antar jag att det var värt det…

  Kram Åsa

 5. Näe, fy.

  Har varit med om exakt samma sak. Min läkare var jättebrutal och knökade in den där sköljslangen med våld nästan. Jag fick sitta och gråta i väntrummet blödandes näsblod efteråt…

  Men… Jag blev frisk. Och smärtan i bihålorna försvann. Alltid något.

  Jag hoppas verkligen att du slipper göra om detta. Inte kul.

  Kram!

 6. Men herregud vilken pärs! Stackars, stackars dig… jag får ont i hela kroppen bara av att läsa om det! Jag håller verkligen tummarna för att du slipper göra om det igen – det lät som om det räckte med en gång…

 7. Åh fy din stackare!!! Det där lät verkligen vedervärdigt, hoppas innerligt att du blir bättre nu under helgen så du slipper gå igenom det en gång till!!

  Kram & Krya på dig!!

 8. Åh fy sjutton!! Det där lät verkligen inte trevligt. Håller tummarna att det är bra nu!
  Kram

 9. Fy satan!! Jag är inte speciellt läkar-rädd, men det där hoppas jag verkligen att jag aldrig behöver uppleva! Blev ju helt gråtfärdig av att läsa om det. Kram

 10. Men fy vad obehagligt. :S Fick ingen sköljning när jag fick bihåleinflammation utan antibiotika och order om att köpa den där nässköljaren då. Just då så ville jag att de skulle skölja så jag blev av med det men nu är jag glad att jag slapp.

 11. Men FY FAN, Annah! Din stackare. Hoppas verkligen du slipper göra om det där. Någonsin!

 12. Det där lät inge kul
  Ser inte så roligt ut att sitta med de där pinnarna i näsan ute i väntrummet heller
  Hoppas att du slipper fler sköljningar

 13. Håller tummarna för att det hjälpte så att du inte behöver gå igenom det igen!

 14. Men fyane mig! Även jag drog på mungiporna åt den eleganta bilden men ärligt talat, skulle läkaren själv velat sitta i väntrummet med såna i näsan? Tror inte det…

  Bihålesköljning visste jag inte ens fanns (men varför inte, tarmsköljning finns ju…) men det låter lite tortyraktigt. Hoppas innerligt att du slipper göra om det! 🙂 Krya på dig!

 15. Men lilla gumman… Först småskrattade jag lite när jag såg bilden. Kul stund i väntrummet liksom. Men sen när jag läste vidare… stackars… Jag hoppas sköljningen gjorde susen så att du slipper ha ont. kramar i massor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.