Gravidklagan

Egentligen ska man inte klaga så mycket som gravid… men det är rätt skönt att göra det ibland ändå. Just nu är det tungt att vara tjock och otymplig. Det är varmt (fast det är rätt skönt att för en gångs skull slippa frysa hela tiden). Jag har få kläder som passar, byxor är helt omöjligt och jag skulle helst ha på mig mysbrallor varje dag, men det känns inte riktigt okej att gå till jobbet (med myndighetsutövning) i mysbyxor.
En vecka ungefär hann jag vara frisk, nu har jag en förkylning på gång igen. Täppt i näsan och ont i halsen. Så inte nog med att jag blir andfådd så fort jag går några meter, jag låter som jag sprungit ett maraton även när jag sitter still.
Sen verkar illamåendet lura lite runt hörnet igen. Har spytt på morgonen några gånger igen. Hoppas det bara är något tillfälligt för jag har ingen lust att må illa sex veckor eller mer till.
Sova gott är inget jag är bortskämd med nuförtiden heller. Men det är väl lika bra att vänja sig till bebisen kommer. Det måste vara så, att bebisen redan gör en van att vakna var och varannan timme på natten så att det inte ska komma som en chock sen.

Men annars är allt toppen. Bebisen gör sig till känna mest hela tiden känns det som, antagligen börjar det bli riktigt trångt i magen. Många undrar fortfarande om jag känner vad det är för sort och jag har fortfarande ingen aning. Säger jag att det är en tjej så är det nog en kille och säger jag att det är en kille så är det nog en tjej. En bebis vet vi i alla fall att det blir framöver någon gång.

[tags]Gravid, Bebis, Illamående, Förkylning, Sömn[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

9 reaktioner på ”Gravidklagan”

 1. Vet precis vad du går igenom med värme och trånga kläder… klänningar och bikini levde jag i :-. Illamåendet kan ha med att göra att den inte ligger på rätt håll utan att du har ett huvud som trycker uppåt… eller är bebisen på rätt håll redan? Viktor fick jag ju in och vända i slutet.

  Saknar dig MASSOR, flytta till södern 🙂
  Kram kram

 2. AMEN! Jag håller med om alla dina klagomål!! 😀 Sedan någon vecka kör jag faktiskt med yogabyxor dygnet runt – även när jag går utanför dörren. Jag har två par svarta och ett par grå, och så länge jag har något som täcker rumpan (för de blir lätt hängiga där bak) så tror jag ingen tänker på att de är mjukisar. Och det är verkligen SKÖNT att slippa gå i jeans!!! KRAAM

 3. Och USCH, vad jag minns detta med brallorna. INGA brallor var sköna. Mysbrallorna åkte på sekunden innanför dörren hemma. På jobbet – o b e k v ä m t.

 4. Kanske ont om utrymme därinne, kanske därför du mår illa igen?

  Förhoppningsvis får du barnet lite tidigare. Nån vecka eller så vore väl perfekt 😉

 5. Vad mycket förkylningar och skit du fått dras med.Krya på dig.Det är helt ok att klaga tycker jag. Ingen orkar vara lycklig jämt. Kram

 6. Hi hi såklart du ska klaga på när du är gravid….då får man ju och alla förstår … hi hi
  även fast livet är rätt härligt 🙂

  /Åsa

 7. Jag tycker gott man kan få gnälla lite, för det ÄR tungt och alla dagar är inte lätta och inte nätterna heller.

  Stora kramar till dig!

 8. Fast varför känns det som att man inte får klaga när man är gravid. Det ÄR ju skitjobbigt emellanåt. 😉 Hopplöst att du ska behöva dras med förkylning åxå.
  Krya på dig!

 9. Det är tur att det går över, det där med att vara gravid, för även om man inte har några direkta krämpor, får snygga bröst och i mitt fall bästa håret någonsin, så är det ändå rätt bökigt.

  Krya på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.