Första dagen

Första dagen själv med båda barnen och hunden. Än så länge har det gått bra. Milton har bara stuckit från mig en gång och då sprang han iväg till mormor och morfar som bor i nästa hus. Han har även önskat Lykke-Lie tillbaka i magen en gång men även gosat med henne en hel del. Hunden fick sin minipromenad på kvällen (och även en tur i skogen med mormor) och Lykke-Lie sover gott i vagnen. Själv ska jag nog hoppa in i duschen och försöka få bort en knöl i ena bröstet. Anar en liten mjölkstockning.

Appropå namn från gårdagens inlägg om vad dottern ska heta så har jag märkt att den äldre generationen har lite svårt för namnet Lykke-Lie. Det ska uttalas med y i Lykke och li på slutet. Min kära far har dock gett kärt barn många namn; Lukke-Lie (där lie uttalas som arbetsredskapet), Lucky Luke och Ukulele.
Min mormor tyckte Lykke-Lie skulle heta Isabella och berättade för sina vänninor att vi fått en Isabella så de blev lite stumma när vi förklarade vad hon skulle heta.
Vi är i alla fall väldigt nöjda med namnvalet och gillar det jättemycket.

[tags]Namn, Vardag, Barn, Syskon[/tags]

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

14 reaktioner på ”Första dagen”

 1. Grattis till lilla Lykke-Lie! Jag tycker ni har valt ett jättefint namn. Faktiskt precis det namn som jag så gärna skulle vilja ge en eventuell dotter nummer 2 i framtiden men min man är inte lika förtjust i namnet. Det där med att släkten inte gillar namnet känner vi också igen. Vår dotter heter ju Vilja och det tyckte de var väldigt konstigt i början och kallade henne för Lillan och Fia-Lotta och sånt istället. Men de har vant sig nu och tycker nog att det är fint.

 2. GRATTIS till tjejen!
  Hoppas ni mår bra alla 4.
  Mysigt namn oxå 🙂

  Och superhäftig bild jämförelse mellan ultraljud och verklighet. TUFFT!

 3. Hihihi.. Ukulele! 😀 Ja, kärt barn har verkligen många namn.. Jättefint namn är det i alla fall, Lykke-Lie och jättefin hemsida!

 4. Tack för dagens asgarv! Lucky Luke… Haha…

  Jag tycker att det är ett vansinnigt vackert namn.

  Kram!

 5. Hahha… ja det kanske är tur som sagt att tarmarna lever sitt eget lilla liv ibland. Nu i början kan det tom va lite svårt att veta om det är tarmar eller bebis… men igår var det nog definitivt bebis:)
  Vill ni inte ha några fler barn, eftersom du skriver att du aldrig mer ska vara gravid menar jag?

 6. Jag är ingen fan av dubbelnamn så men jag skulle aldrig få för mig att döpa om nån för det. Nike kikkerikke har vi fått höra här hemma, haha!

 7. Fnissar lite åt namnvarianterna. 😛 Ukulele… jag menar Lykke-Lie är så bedårande vackert! 😉
  Själv sitter jag fortfarande och fnular på vad Viggo ska heta i andranamn…
  Kramar!

 8. Va spännande, hoppas du får duscha ifred. Jag minns första dagen själv med mira. Tyckte det var hemskt o nervöst:)
  Va häftigt att det verkligen syns på ul bilden att det är samma tjej. Ser verkligen likheterna. Hon är verkligen jätte söt lilla Lykke-lie. Och fint namn har hon också oavsett om folk har svårt för det. Nu ska jag krypa upp i sängen och läsa bok efter en tuff dag:) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.