Skönt

Känns skönt att ha födelsedagshelgen överstökad. Festen jag tänkte ha till helgen ställde jag in och tänker att jag kanske istället bjuder in till adventsmys närmare jul istället. Hoppas fler kan komma då.

Appropå något helt annat så märks det så tydligt nu att Milton blir avundsjuk när Lykke-Lie får uppmärksamhet. Då vill han gärna göra sig hörd och ibland lägga in ett litet tjyvnyp på sin lillasyster. Oftast är han dock en väldigt snäll storebror som gärna vill klappa och pussa på sin syster. Han vet så väl när han gjort något fel, säger förlåååt direkt men jag tror inte riktigt han har förstått innebörden av det. Jag upplever att för honom känns det mer som förlåt är något man säger när man varit dum, inte att han ångrar sig över att han gjort fel. Vet inte riktigt hur man ska få honom att förstå detta med förlåt och konsekvenser. Någon som har några tips?

Lykke-LieLykke-Lie med mammas 30 år gamla hängselbyxor från Polarn och pyret.

Imorgon blir lillskruttan 3 månader. Tänk vad tiden bara rinner iväg. Hon är verkligen en glad tjej som skrattar mest hela tiden. Har lite smått börjat lyfta på huvudet när hon ligger på mage men tröttnar fort. Lykke-Lie är verkligen ett litet skitmonster, eller har varit. Förut var i stort sett varenda blöja en bajsblöja förutom denna vecka då hon bajsat en gång per dag men gisses vilken tömning hon gjort då. Sorry för informationen… antar att det är föräldrasnacket som kickade in.
Hon ”pratar” väldigt mycket nu vilket är alldeles underbart. Hennes lilla stämma är så len och fin och jag fullkomligen smälter av att höra den. Hon växer så det knakar också. Vid BVC besöket förra veckan så vägde hon 5900 gram så jag skulle gissa att hon passerat 6 kg strecket denna vecka. Sedan födseln har hon även växt 1 dm på längden och är numera 59 lång. Om en månad tänkte vi börja introducera gröt och annan mat i och med att jag börjar jobba i januari igen.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

9 reaktioner på ”Skönt”

 1. Tre månader redan, stora tjejen! Har inga tips, eftersom Peos syskon inte är på g ännu 😉

  Och du, grattis i efterskott! Det skrev jag inte sist… så grattis till de 30 🙂 Låter perfekt med adventsmys. Ds

 2. Hej Annah!

  Vi har liknande problem här hemma mellan storebror och lillasyster, men Elias är inte lika ”subtil” som Milton verkar vara. (Men å andra sidan är han ju lite yngre än Milton.) Elias puttar omkull Olivia när han blir sur på mig eller pappa – och ibland kommer det även bara ”out of the blue”. Jag har tyvärr inga råd att komma med. Är lite vilsen och det känns som att vi prövar nya metoder för att få honom att sluta hela tiden.

  Just nu försöker jag involvera honom mer som ”storebror” igen (vi var bra på det i början men har sen glömt av det lite). Han får hjälpa mig att klä av henne och hämta saker hon behöver.

  Men egentligen vet jag inte om man kan påverka dem så mycket när de är så pass små. Vi vill gärna hitta en förklaring till varför han gör som han gör, men jag är inte säker på att det verkligen är så att han är avis på henne. Jag tror inte riktigt att han har förstått vad hon är för något, och därför förstår han inte vad man får och inte får göra med henne. Jag försöker få honom att se henne som en kompis på dagis – för dem är han ju inte dum mot.

  Jag tycker att det ”Sophia” skrev om att ”göra förlåt” låter jättebra. Det ska jag införa här hemma!

  Kramar från Camilla

  ps. Jag känner ofta för att lämna kommentarer när jag läser din blogg, men oftast använder jag mobilen och då är det så krångligt att skriva.

 3. Ja det är lätt att det går inflation i att säga förlåt. Vi hade oxå en sådan period med Theo – som vi försökte avhjälpa med att varje gång ett förlåt skulle till förklara en gång extra, när situationen var lugn igen, varför man ska säga förlåt. Därpå följde en period när det plötsligt blev svårt att säga förlåt – kanske med för att han då kommit till någon form av insikt. Det är säkert en mognadsfråga också, för nu vid 4 årsålder, går det bra att säga förlåt och mena det och förstå innebörden.

 4. Första gången jag trillar in på din blogg, ska bli intressant att läsa..
  Såg att storebror kommer med tjyvnyp, så gjorde även min stora när lilla föddes. Hon lyckades tillochmed lägga tre kuddar över hans huvud sen lägga sig själv däröver innan jag såg vad hon sysslade med. UNGAR!

  Angående att säga förlåt så blir det ofta fel, tycker jag. Härhemma säger vi inte förlåt, vi GÖR hellre förlåt.
  Gör stora illa lilla eller tvärtom så får dom helt enkelt göra förlåt. Hämta favoritgosedjuret eller kanske snutten. Klappa om och se att syskonet blir glatt innan det är okej att springa iväg.
  Det är förbaskat svårt att säga förlåt, och ofta blir det bara ett ord som skriks ut i luften påväg till något roligare.
  Jag tror det är nyttigt att lära sig att ordet inte är det viktigaste utan mer handlingen..
  Nu har jag ioförsg ingen som helst koll på ålder på storebror, men mellan mina skiljer det två år och vi lärde dom detta från början…
  Lycka till!

 5. Vad stor hon har blivit! Och jösses vad lik hon är Milton på den där bilden! Jag trodde nästan att det var en gammal bebisbild på honom som du hade lagt in. 🙂
  Här är det bara bajs en gång i veckan och då under stort, stort stånkande och besvär. Vi ger lite katrinplommonjuice för att få fart på magen på Ollie. Härligt att er lilla tjej växer så bra!
  Stora kramar!

 6. Såklart han blir avis, han är ju van vid att få ALL uppmärksamhet. Vad bra att han är en omtänksam storebror 🙂
  Har tyvärr inga tips eller råd att ge, men när man tänker efter, är det verkligen så att alla vuxna inser vad de säger när de säger förlåt?

  Kram Åsa

 7. Intressant att höra hur det varit för andra. Jag får försöka inse att jag inte kommer att få reda på vilket kön det är på den lilal där inne förrän den kommit ut… fast spekulera kan man ju alltid göra:)
  Hoppas jag slipper gå upp lika mycket denna gången. Gåller väl att hålla i händerna när sötsuget faller in. Hihi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.