Tudelat

Imorgon börjar jag jobba igen. Halvtid första veckan och därefter är det lite beroende på hur det ser ut med jobb för mannen, men minst 50% under december. Jag längtar verkligen efter att jobba och få den intellektuella stimulansen det ger samtidigt som det nog kommer vara lite tungt att vara ifrån lilltösen. Hon är ju bara 4½ månad än! Det känns i alla fall bra att dela föräldraledigheten med mannen och att han också får möjlighet att vara hemma med barnen.

Just nu håller nog de flesta på med julpyntande hemma men själv öppnade jag jullådan idag och stängde den nästan lika fort. Det enda som fick komma upp var en julstjärna, adventsljusstake och sedan tidigare har Milton en tomte på sitt rum och i vardagsrummet har vi vår cooltomte.
När jag gick runt i området på kvällen så känns det rätt hysteriskt med ljus överallt. Tycker det verkar ha blivit mer med ljus och slingor ute de senaste åren. Tycker inte ni också det?
Milton ska i alla fall få en paketkalender i år men än så länge är bara tio dagar kvar och nu börjar jag få lite panik på vad jag ska fylla resten av dagarna med. Hittills har jag gjort några paket med bokstäver och siffror, en pruttkudde och en bil. Vad har ni haft i era paketkalenderar?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Tudelat”

 1. Ja, om någon vet hur jag känner mig jsut nu är det du. Lucas är ju också bara 4 1/2 månad och om en vecka smäller det…..

  Men du verkar trivas och det hoppas jag att jag också kommer att göra med upplägget.

  Kram

 2. En stjärna i sovrummet och ett par ljusstakar i fönstren har vi plockat fram… känns lite tidigt för jul än. Hur som helst så verkar det populärt med paketkalendrar och den version jag gillar bäst är när barnet får någon del/några delar varje dag att sedan på julafton bygga ihop till en komplett sak (t.ex Duplo).

  Jag började jobba lite smått när A var 3 månader, några timmar då och då bara. Sedan blev det heltid när han var 6 månader, visst var det tufft men mycket nyttigt för mamman, pappan och barnet. Jag trivdes med det och skulle tänka mig börja jobba tidigt även om det blir fler barn någon gång.

 3. Förstår att det blir skönt att börja jobba igen. Jag saknar lite ”vuxenprat” och annan stimulans om dagarna men jag älskar såklart samtidigt att vara hemma med Viggo.
  Jag bojkottar allt pynt hemma den här julen. Vår lilla holk känns ändå totalt överbelamrad och vi kommer ändå att turnera runt hos släkten. Det blir roligare nästa år då vi kommit in i vårat hus och Viggo blivit äldre…

  Kram!

 4. Jag pyntade väl ungefär lika mycket som du har gjort. Tycker inte alls om det här hysteriska med tomtar, julgardiner, dukar, blinkande lampor and you name it.

 5. I vår kalender finns godis på lördagar. På julafton en vacker julgransboll som hon sedan får spara till hon e vuxen, vacker penna, sudd, vackert tape osv (märks att hon är en femåring som älskar att pyssla va). Ett år fick hon bokstäver till sitt namn att sätta på dörren till rummet.

 6. Hoppas det går bra att börja jobba. Det gör det säkert, du är ju taggad att komma tillbaka. Tråkigt för min del… men jag hoppas vi ses något när du är ledig. Jag kör på ett tag till i den här hemma-med-barn-världen men det står inte på förrän det även är dags för mej att återvända… Jag har ju smygstartat lite någon kväll här och där och det är roligt men jag är inte redo rikigt ännu.

  Bling, bling, stjärnor och ljusslingor…jo, jag håller med… det blir mer varje år. Kanske det går åt det amerikanska hållet med inklädda hus i ljus…hemska tanke!

  Må gott!

 7. Bra att du kör halvtid första tiden… Tufft att rodda över till maken så fort.. Själv var jag hemma i 1½ år med barnen…Jag ammade alla så länge så det skulle inte funkat.. Dessutom så älskade jag mammaledigheten och sög ut varje droppe ur den…
  Och juleljus -love it! Så länge det inte är i multifärgat och som stulna säger BLINKANDE!!! STYLISCH!!!
  Kram och lycka till imorgon!!

 8. Somliga har ju börjat pynta á la amerika utomhus- det ser bedrövligt ut om man frågar mig!

  Paketkalender; Pojkarna ska få varsina i år. Vi ska sätta oss ikväll och dricka glögg och slå in 48 paket ;-). Det finns ju sådana där ganska bra set som är just till paketkalendrar, LegoCity tex. Theo ska få ett Playmobil med 24 små paket (det blir ett gäng gubbar och saker som hör ihop), och Kaspers ska vi fylla med Duplo – köpte en låda och ska slå in 2 legobitar i varje paket. Tycker det är bra när det blir rejäla saker som det blir något av, men som ändå inte är så hysteriskt dyrt.

  Lycka till på jobb! Jag börjar oxå denna veckan, på tisdag. Trevlig kväll, Kram P.

 9. Jag tycker också att det har blivit mkt mer hysteriskt med pynt och slingor och ljus och allt de senaste åren. Jag gillar det iofs, bara det är smakfullt gjort. En sak jag är allergisk emot är blinkande ljus… *ryser*

  Här hemma har adventsljusstakar och adventsstjärnor fått komma upp. Till Lucia tänkte jag julpynta helt och sen lite senare tar vi in granen. Iom att vi inte är hemma under själva julhelgen vill jag gärna hinna njuuuuuuta innan och inte pynta så sent som den 23:e som jag är uppfostrad. 😉

  I årets paketkalender ligger godis på fredagar och lördagar, tuggummi på söndag och f.ö. ett halsband, tatueringar, pokemonfigurer, m.m. Julafton blir en liten mini, mini skateboard som han trånat efter länge. Roar nog en bra stund i väntan på tomten tänkte jag.

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.