Barnmat

Barnmat

Är det något jag känner mig lite tudelad till och har lite dåligt samvete över så är det dessa barnmatsburkar. Men jag vet hur jag slet mitt hår när jag skulle göra egen mat till Milton och han inte alls gillade det och hur han istället gladeligen åt mat på burk. Jag önskar så att jag hade tiden och lusten att laga egen barnmat men det har jag helt enkelt inte.
Försöker istället tänka att det är under en begränsad tid. Någon gång under våren nu så kommer vi nog börja ge Lykke-Lie samma mat som vi äter eftersom det går så bra med maten för henne. Hon har verkligen god aptit och äter det mesta som serveras, även att det är burkmat. Hur gör du? Egen mat eller burkmat?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

13 reaktioner på ”Barnmat”

 1. Jag lagade all mat till Simon själv för att jag tycker det är lite mysko när bebisarna ratar hemmalagat för något lagat i fabrik. vad stoppar de egentligen i maten?

  Men med det sagt vet jag att tiden också är en bristvara och det är inte alls så säkert att jag kommer att lyckas med att laga all mat åt Lucas. Kanske kommer han också att rata den?

  En sak är säker och det var att det var en lättnad när de fyllde ett och kunde börja äta mer och mer samma mat som man själv gjorde.

  Kram

 2. Jag har lovat mig själv att FÖRSÖKA göra egen barnmat till mina framtida bebbar, men jag förstår att det är jättelätt att tänka att man ska klara det – men sedan inte ha tiden/orken/lusten när man väl sitter där med en liten som behöver all uppmärksamhet och tid. 🙂
  Tror mycket på puréer, men sedan kanske man kan försöka att göra egen mat ibland, och ha burkmat ibland. 🙂

  Och ang. Timberlandbootsen så tror jag att Timberlan är riktigt bra på att göra rejäla vinterpjux, så de flesta “vinter”-boots är nog rejält varma! Däremot kan jag inte svära på att alla par på bilden som jag komponerade ihop är just vinterskor, sökte enbart på “Timberland Boots” 🙂

 3. Vi kör burkmat här hemma. Jag tycker att den är bra och sonen får i sig det han behöver, men snart blir det dags att ge honom mer och mer av vår mat.

 4. Elsa, som jag brukar passa, ratar hemmagjord mat men slukar barnmaten. Fråga mig inte varför, men så är det.

  Och jag är väl typ den enda människan i världen som inte har dåligt samvete över att ge burkmat. Men jag kanske ändrar mig den dagen jag själv klämmer ut en unge? 😉

 5. Just nu känner jag för att göra egen barnmat, men när det blir dags för sådant hos oss så vet jag ännu inte om tiden/orken finns. Men jag ska försöka iaf. 🙂

 6. Känner också det där dåliga samvetet ibland. Leo äter vår mat så länge som det inte är nåt alltför kryddstarkt eller konstigt, då får han burk.

 7. Jag gjorde egen mat när jag hann, men gick mer och mer över till burkmat. Dock så har jag svåååååårt att tro att jag skulle göra egen mat OM (OM) vi ni skulle få fler barn. Herre Gud, två barn (med allt vad det innebär) och laga egen burkmat (har man inte att göra så skaffar man sig det..) när det är så smidigt att köpa på burk.

  Laga egen när/om du hinner!

 8. Jag lagar. 🙂 Men Nike får nån burk då och då men hon uppskattar inte dem riktigt (kanske för att de smakar skit) Brukar riva ner lite parmesan och extra smör i burkmaten då. 🙂
  Hon fick världens utslag av en burk Naturnes så jag är lite extra försiktig. Oftast när jag lagar egen mat till oss så tar jag undan till henne innan jag tillsätter salt.
  Annars så brukar jag göra en tre rätter och frysa in, typ lax,potatis grönsaker eller kött, rotsaker tomatsås med örter osv. Kyckling kokosmjölk funkar också.

 9. Började med hemlagad med ganska bra ät resultat från dottern, men sedan dalade ätandet och nu kör vi burkar med hyfsat ätresultat. Men någon storätare är hon icke, en halv burk räcker med råge…

 10. Jag tänker som dej när det gäller barnmaten på burk. Det är under en kort tid och snart blir det samma mat som resten av familjen äter. Jag har säkert tiden att stå och göra till henne men jag känner inte att jag vill prioritera det. Har din lilltjej någon favoritmat? Vår diggar spagetti och köttfärssås! Stora killen älskade leverstuvning minns jag.

 11. Än så länge har det mest varit burk här, har bara gjort potatispuré själv och det åt hon inte alls… Jag vill gärna laga själv, men ja, än så länge mest burk. Får se hur det blir sedan… (Jag ser dock till att det är ekologiskt det jag köper, känns lite bättre…)

  Kramen

 12. Nelia gillade inte barnmaten som jag gjorde i början 🙁
  Till lunch blev det ofta en burk men till middag mosade jag ihop maten som vi åt

 13. Känner samma dåliga samvete som du när jag ger burkmat till min son. Min stora pojke åt väldigt dåligt och det gjorde att jag tappade sugen på att lägga ner tid på att göra egen barnmat o sen kasta. Han fick äta burkmat länge. Lillebror älskar dock mat och äter min hemlagade med god aptit. Det har gjort att jag fått lust att laga igen. Det lär nog bli både och här. Det är ju väldigt bra om de kan äta burkmat också… om man ska bort o så där. Jag tycker egentligen inte man ska ha dåligt samvete för att man ger burkar. Man kan inte hinna med allt och den maten är ju bra den med. Lätt att säga… i know… men vi kan ju försöka tänka så i alla fall. Kram och god fortsättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.