Kiss i sängen

Nu behöver jag lite hjälp med tips och idéer från alla mammor och kanske nån pappa där ute. Milton började rätt tidigt att gå på pottan och toaletten och har sedan han var rätt liten gjort nummer 2 på toaletten och säger till när han behöver göra detta. När det gäller nummer 1 däremot verkar inte polletten trilla ner riktigt och det blir lite skvätt i kalsongerna varje dag eller helt nedkissade kläder. Vi försöker att säga till Milton ofta att gå på toaletten men nu börjar vi fundera på om vi sagt till honom för ofta. Milton verkar inte störas så mycket av att han kissar ner sig, inte ens när det är kallt ute. Det är nog mest jag som är känslig och tycker att kissdoften som blir är obehaglig.

Jag tänker att någon gång måste det väl ge sig men det vore tacksamt med lite tips och idéer från andra föräldrar som gått igenom samma sak. Särskilt om ni haft pojkar.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Kiss i sängen”

 1. Vi hade problem med nummer två ett tag som alltid kom i kallingarna istället för på pottan.

  Vi har hela tiden kört belöningssystem med klistermärken när Simon lyckades och ganska snart så fick vi rätt på det hela.

  Hoppas det snart rättar till sig för Milton också.

  Kram

 2. Theo har oxå haft perioder då han kissat på sig – långt efter att han blivit torr. Precis som för somliga andra som kommenterat har det handlat om att det avbryter leken – det är för trist att gå och kissa. I de perioder då det varit svårt, har vi helt enkelt fått försöka vara extra uppmärksamma på när han ger signaler på att han är kissnödig (det syns ganska tydligt på Theo) och påmint honom, eller helt enkelt sagt att ”du går och kissar nu. Punkt. Sen leker vi igen”. Likadant på dagis, personalen har påmint och det har inte funnits några alternativ. Svårt det där – men det är säkerligen något som kommer med tiden!

 3. Vi stressade på stackars Alexander också… han är sju idag.. vissa nätter händer det fortfarande. Han tömmer inte riktigt när han väl är på toa utan går och små drittlar istället. han springer mkt. i skolan nu också och hemma… Han gör inte på sig på dagarna…men ibland är det nog hiskligt nära..han håller sig in i det längsta.. och vi tror… att dels är det lite ärfligt (men från vem det har vi ingen aning om…), sedan har vi nog stressat honom när han var liten….Det finns en massa knep att ta till, att barnet ska kissa ställa sig upp kissa igen ( om det kommer eller inte) ställa sig upp osv. 3-5 ggr… för att de ska lära sig tömma ut.. vi har inte provat detta, han blir så hiskligt sur, det är känsligt det där när man börjar bli stor. När han var 3-4 var det värst, vi fick drag av dsk till sängen och nattblöjor..men det är hemskt kränkande att behöva ta på ett barn som är blöjfritt blöja…Vi har varit på barnmot. men jag vet inte, det finns tabl. och grejer, det är lite osäkert på deras effekt och de kostade nästan 900 tror jag, så jag löste faktiskt aldrig ut dem. Tror man ska ”behandla” lite i det tysta så länge barnet vet vilket det oftast vet att det är fel.. De skäms så iaf och risken är att det blir för stor grej av det..
  Lycka Till
  Kram

 4. Peo slutade med blöja när han var 2 år och 2 månader. Till och från kommer han in i perioder när det blir lite pink i kalsongerna eller så kissar han på sig. Det är ALLTID pga att han har roligare med annat. Han glömmer sig, eller tror han ska hinna – men så blir tiden för knapp. Frågar man, så säger han nej, han är inte kissnödig. För det är inget kul att kissa, jämfört med leken där och då. Jag bannar, säger att det inte är okej. Sen berömmer jag järnet varje gång han hinner därefter. Tills det är på banan igen. Sen är det liksom ingen deal. Så om det verkar som han bara inte ”vill” (=orkar), så var tydlig och sätt en gräns. Och belöna massor när han lyckas – god spiral liksom 🙂

 5. Är det inte ’bara’ så att han har lite för bråttom och hellre leker med en massa annat, än att gå på toa? Tror isf på Carolines tips här ovan. Klart att barnen inte ska ’straffas’ för att de t ex råkar kissa på sig – för det måste ju få vara ok det med, men när det sker hela tiden och när det handlar om slarv för att annat är roligare, så tror jag att man måste sätta en gräns och visa att det inte är Ok längre.

 6. Vi gjorde det lite extra obekvämt att inte säga till. Han fick duscha sig ren i inte skönt vatten till exempel. Det fick inte bli kul och trevligt att vara slarvig, för det var det det oftast handlade om för K. Han hade roligare än att gå på toaletten helt enkelt.

 7. Det var ett tag sen – men jag kom ihåg att vi hade lite bekymmer med detta. Det enda jag kan säga som tröst är att nästan uteslutande läcker inte pojkar i vuxen ålder urin! Kanske pappa kan inspirera sonen att sluta? ”Så gör inte pappa” ?

 8. Va jobbigt. Har inga tips tyvärr. Jag vet att jag själv kissade i sängen tills jag var alldeles för gammal. Vet inte vad som gjorde att jag slutade till sist.
  Hoppas ni komme rpå nåt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.