Floating

Idag har jag provat på floating för första gången så nu tänkte jag mig ett litet utlåtande om detta äventyr. När jag klev i tanken och lade mig så kändes det enormt häftigt. Jag flöt som en kork och det var alldeles kolsvart. Det kändes som om jag inte visste vad som var upp och ner, att jag flöt runt i rymden. Efter ett tag anpassade sig dock ögonen och jag kunde se en svag förnimmelse av ljus sippra in från tankens öppning. Jag slöt således ögonen. När det gått en stund (jag har ingen aning om hur länge eftersom jag helt tappade tidsuppfattningen) kände jag mig väldigt trött i nacken. Jag hade önskat en liten kudde som kunde ligga under nacken men löste det med att lägga armarna under huvudet som värsta stekaren. Jag tror jag gick upp och ner i medvetandenivå, ungefär som när man sover. Det känns som jag hann drömma/tänka väldigt mycket och när jag väcktes ur min dvala var jag alldeles mosig ungefär som när man precis vaknat ur en djup sömn. 45 minuters floating sägs motsvara 6 timmars sömn men vad jag förstått efter detta tillfälle så ska man prova detta några fler gånger för att verkligen kunna slappna av och hamna i djup dvala ordentligt.

Jag kan absolut tänka mig att prova igen, men då ska jag definitivt använda en kudde under nacken för jag tror det skulle göra att jag kan slappna av ytterligare och slipper få ont i nacken. Här i stan har de erbjudande på ljusbubblan att om man inom en vecka floatar två gånger betalar man 550 kr istället för 800 kr.
En annan sak jag reagerade över var att kroppen inte blev som ett russin trots lång tid i vatten och det kan antagligen bero på att vattnet är så salt.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Floating”

  1. Kul att läsa hur du tyckte det var! Du var nog mer nöjd än jag. Och jag tänkte att mitt onda i nacken berodde på nackspärren jag hade då och det kanske det gjorde men kanske är det också generellt så att man är ovan att ha huvudet så.

  2. Jag har också testat floating en gång. Tycker det är synd att det är så dyrt, annars skulle jag nog unna mej det oftare. Det var skönt, men jag håller med om nacken. Som tur var hade jag en kudde med mej in som jag använde.

  3. Va? Kom inte min kommentar fram? Hm.. men äh, jag skrev bara att det var häftigt och att du bräcker min månadsutmaning med hästlängder! 😀 Kram!

  4. Ooh, du har liksom din egen ”utmaning” 😉 Som dessutom bräcker min med hästlängder! Vad häftigt det låter 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.