Vill ha mer

Jag läser just nu en bok som heter ”Vill ha mer” av Katarina Bjärvall. Den handlar lite om vår tids konsumtionssamhälle och det är faktiskt väldigt intressant att läsa.

Just nu har jag kommit till ett avsnitt som handlar om klasstillhörighet och märkesvaror. Lite krasst skulle man kunna säga att vi är slavar under märkesprylar. Vem vill inte köpa bra saker till sina barn och hur många har inte köpt dyra märkeskläder bara för att upptäcka att de inte alls håller måttet. Jag har själv köpt dyra barnkläder som jag tycker varit väldigt dåliga kvalitetsmässigt om man jämför med billigare kläder som går att köpa på exempelvis H&M, Lindex och Kappahl. Men varumärken garanterar status och identitet.

I boken skriver Katarina att det kan vara så mycket som hälften av alla svenskar som säger att de inte har råd att köpa allt de behöver. Vad är det egentligen vi behöver? I inredningsprogrammen på tv så överöses vi med inredningstips men hur många har råd att följa allt som vi sägs behöva? Kanske inte så många men ändå så upplever jag att var och vartannat hem anammar de exklusiva idealen. Detta ser man inte minst på alla inredningsbloggar som finns.

Är märken viktigt för dig? Varför i sådana fall?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Vill ha mer”

 1. Blir nyfiken på vilka märkesbarnkläder som du upplev som dålig? Vill ju inte gå på samma nit och än har jag ingen direkt erfarenhet av vilka barnkläder som är BRA eller vilka som inte är det. Har kört på en hel del från Lindex och KappAhl som jag har tyckt varit toppen, blandat med en hel hög från GAP.

  BTW – har inte lösenordet med mig nu på semester, maila gärna om du vill har lust!

  Ha en bra dag!

  //Maria

  1. Me and I tycker jag inte hållit måttet. Färgerna har blivit dåliga efter tvätt och tygkvalitén har inte känts gedigen. Däremot är jag väldigt positivt överraskad av Villervalla som jag tycker har riktigt bra kläder där färgerna håller i tvätt.
   Annars handlar jag mest kläder från Lindex, H&M och Kappahl.

   1. Villervalla har jag gillat, men upplever att de blir nopping lätt i tvätten. Har en hel bodysuit och där har de helt missat att förstärka vid knappen i grenen så där verkar alla gå sönder vilket är himla trist. Har dock verkligen gillat klänningarna och även ett par tights. Hade turen att få tag i det mesta på rean i höstas!

    Me & I har jag hört många som är missnöjda med, har aldrig köpt något därifrån av den anledningen plus att jag tyckt att det varit hiskeligt dyra priser och inget som fallit mig i smaken.

 2. Så intressant! Den måste jag läsa!

  Grubblar själv väldigt mycket på det här sedan en tid tillbaka… Kräks nästan på alla bloggar som skriver att de köpt Kitchen Aid hit och dit, den vispen, de sakerna där och de sakerna här osv osv. Samtidigt så handlar jag ju själv nya saker… Dock tänker jag efter idag, väldigt länge och väl innan jag handlar, ett steg på vägen.

  När det gäller märkeskläder har jag inte råd att handla det, varken till mig själv eller liten. Dessutom tycker jag att det är utmärkt kvalitet i de billiga kläder jag handlar till liten! Har fått vissa märkeskläder och när jag jämför med de bodys som kommer från Gekås så vinner de faktiskt med hästlängder i färg och form efter tvättar!

  Tack för boktipset!

  Kram!

 3. Nja, mest när det gäller mat. Jag har testat mig igenom vissa märken och vet vilka jag gillar. När det gäller kläder och så så är jag förtjust i vissa märken men det är aldrig ett måste. Skulle nog aldrig betala 1700 för ett OddMolly-plagg tex. Eller nåt plagg såvida det inte är en aftonklänning eller nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.