Armhåla

Idag var jag så och vaxade armhålorna. En vecka ungefär sparade jag ut håret och när jag väl gömt rakhyveln så gick det bra. Men det kändes inge vidare att sätta på sig exempelvis linne när jag (förlåt min stereotypa jämförelse) känner mig som en rysk kulstötare under armarna.

I alla fall så hade jag tänkt att två drag så är det klart, men det visar sig att mina hårstrån under armarna kommit till under en smärre tornado för de spretade åt alla möjliga håll vilket innebär att för att få ett så bra resultat som möjligt får man ta det hår som spretar åt samma håll för sig. Första rycket var snabbt över och jag hann knappt reagera på att hon drog. Det gjorde inte så ont faktiskt. Mer ont att vaxa benen i sådana fall. Cirka 7-8 vaxdrag per armhåla blev det och man blev rätt bedövad efter de första dragen. Nu känns det som en babystjärt under armarna, helt underbart och jag hoppas verkligen att det håller i sig ett litet tag i alla fall. Hår har ju en tendens att växa i olika faser så en del kan vara på väg ut på en gång, men det kan jag nog hålla efter med pincett.

Direkt efter en vaxning kan man bli lite irriterad. Jag blödde till och med lite, men det slutade lika fort som det uppkom och jag tror det kommer se icke irriterat ut imorgon. Sen att jag är skrynklig som en livmoder går inte att göra så mycket åt.

Kanske ska tillägga att jag redan bokat nästa vaxtid så jag kommer absolut att göra om det!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

9 reaktioner på ”Armhåla”

 1. Du ser lika len ut som en babyrumpa 🙂

  Jag är oxå sugen på att vaxa mig på salong,
  har försökt själv med såna strippar man köper i affären men det slutar bara med en massa klister under armarna.
  Och epilatorn är inte alls så bra…den är för gammal tror jag.
  Har du provat det?

  Vad fina bilder på barnen förresten!
  Jag har börjat titta in här nu tack vare Åses sida.

  1. Tror det är svårt att vaxa under armarna själv. Särskilt om håret växer åt olika håll eftersom man måste vaxa därefter för bästa resultat. Helt klart värt att göra det på salong.

 2. Säger också ajajaj! Men har länge funderat på det eftersom det stör ihjäl mig att det blir stubbigt så snabbt (gäller även benen som jag heller inte vågar vaxa. Eller bikinilinjen för den delen. Jag är en fegis.).

  Berätta gärna om känslan håller i sig och hur ofta man måste gå dit.

  Ha en härlig helg! Kram!

  1. Ja, den kliande stubben klarar man sig utan! Jag får återkomma med hur det håller sig och så farligt ont gör det inte.

 3. Aj! Ja det ska bli intressant att höra hur länge det håller sig som en babystjärt 😉
  Have fun i Stockholmia nu 🙂

  kram!

  1. Tack vännen, det ska jag ha!

   Återkommer om hållbarheten men det känns ju väldigt härligt just nu att slippa raka mig.

 4. Har en vän som kontinuerligt vaxar armhålorna så det måste ju va en bra grej. 😉 Själv skulle jag nog dock inte våga – kör med min gamla Gilettehyvel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.