Problem

Fortfarande så upplever jag det som ett problem att Milton inte säger till när han är kissnödig. I stort sett varje dag kissar han på sig, oftast flera gånger om dagen. Jag tycker det är så tröttsamt, är riktigt less på kissiga kläder som luktar pyton. Har inte provat med något belöningssystem ännu, men borde kanske ta tag i det. Jag känner mig så uppgiven varje gång det skett en olycka… känns som det aldrig tar slut.

Idag fick jag ett smärre bryt på Milton. Kallade in honom för det var dags att äta mat. Han lekte då med en kompis. Kompisen försökte få honom att stanna kvar ute och strunta i vad jag sa till honom. Känns som Milton lätt faller för grupptrycket för trots att han flera gånger var på väg in kom han inte in. Till slut fick jag springa ut och fånga in honom. Vid matbordet försökte jag förklara att säger jag något och hans kompis tycker han ska göra på annat sätt är det mig han ska lyssna på. Vet inte om det går in, men jag hoppas det. Det är väl bland det värsta som kan hända, att ens barn faller för grupptrycket.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

19 reaktioner på ”Problem”

 1. Jag kan uppleva det samma från förskolan. Att vissa barn är ’lata’ och för upptagna i leken/rädda att allt det roliga inte ska finnas kvar när de kommer tillbaka = de kissar på sig istället. Jag påminner vissa barn ungefär en gång/timme om att kissa och i samband även att de kan fortsätta leka sedan, det brukar fungera rätt bra. Tycker annars att belöningssystemet du skrev om, är bra. Dock inte så fungerande i förskolan, men hemma.

  Ang. att falla för grupptryck så är det så klart en skitjobbigt sak att se hos sitt barn. Prata, prata, prata. Men det kan ju också bara vara så att de är roligare med kompisarna än med mamma och att när den/de tramsar sig så kommer Milton av sig och struntar i att gå in.

 2. I början så frågade jag henne 1 gång i timmen/varannan timme om hon var kissnödig. Kände mig sååå tjatig men jag tror att det har fungerat.
  Nu kan jag ofta se när hon börjar bli kissnödig så jag kan påminna henne lite
  Visst har vi haft lite olyckor men ofta har det varit precis när hon ska sätta sig på toaletten.

 3. Hmmm svårt med både och.

  När det gäller kissandet så tror jag Milton liksom många andra barn är så upptagna i leken och inte tänker på att de är kissnödiga förrän det är för sent. Personligen tror jag att kanske en påminnelse då och då kan hjälpa. Inte lika lätt med ett belöningssystem när det gäller nummer ett som nummer två tycker jag men kanske en kissfri dag kan premieras på något sätt?

  När det gäller grupptrycket så förstår jag att det känns jobbigt. Där tror jag att man får prata och förklara och prata och förklara tills dess att barnen känner att de kan vara trygga i sig själva. Här hemma har vi precis pratat mycket om det där att det faktiskt går bra att ha fler än en bästa kompis.

  Lycka till!

  kram

 4. Nej men hu, man vill inte ha barn som lätt faller för grupptryck. :-S Där är jag rädd att misslyckas som mamma men jag hoppas att jag ska kunna lära Leo självständighet och allt det där. Och det där med nedkissade kläder är ju inte heller roligt. Här har våra övningar stannat av lite. Hemma är han ofta blöjlös men när vi lämnar hos dagmamman vill hon att han ska ha blöja eftersom de är ute på fm. Vet inte hur de gör sen men han har iaf blöja när D hämtar hem honom. Leo har minskat intresset för pottan men om han gör nåt på den får han en biskvi, en mandel eller nåt annat. Hade varit skönt att ha honom blöjfri nu när det snart kommer en till som ska ha blöja!

  Kramkram

 5. Vet du vad jag tycker är så fantastiskt med dig? Det är att du är så ärlig! Långt ifrån alla skriver om saker som är mindre positiva, gällande sina barn, men du skriver om det också! Härligt att du delar med dig, livet ääääär ju trots allt inte bara positiva framgångar 🙂 Kram!

  1. Tack vännen! Vad glad jag blir över din kommentar =) Livet är ju verkligen en berg och dalbana!

 6. EC hette det nog jag tänkte på. Min systerson kissar också på sig ofta, han fyller tre år nu i dagarna. Men det ger nog sig med tiden skulle jag tro. De kan ju knappast vara de enda barnen i världshistorien som gör det?

  1. Jo, vi körde nån sån variant med Milton också, det funkade ju bra med nr 2 men kisseriet kämpar vi ju fortfarande med.

 7. Jag har inga bra råd alls att komma med här. Men visst grupptryck är ju skitjobbigt och man vill ju att de ska lyssna.
  Hoppas han lär sig säga till när han behöver kissa och lyssnar på dig framöver!

 8. Tack och lov kissar eller bajsar aldrig Olle på sig men det där med att komma in när vi ropar är svårt som attan. Jag får allt som oftast gå ut och nästan bära in honom och han fyller strax fem. Inga grupptryck där inte – han vill bara inte!

  1. Jo, vi började tidigt med pottan för Milton och har var nog mellan 1½ och 2 år när han gjorde nr 2 på toaletten utan att det kom i blöjan men kisseriet har han helt enkelt inte fått kläm på än.

 9. Va svårt. Tyvärr har jag inga tips eller råd. Bara att hoppas att han snart kommer på det själv. Kan ju inte vara kul att ofta gå blöt och kall. Ännu värre lär det ju bli till vintern med overaller och sånt. Nä, hoppas för din skull att det löst sig tills då. Kram

  1. Nä, det är det jag hoppats på, att han skulle vara torr till vintern.. ser framför mig att det kommer bli overalltvätt var och varannan dag.

 10. Vi hade också kissiga kläder länge. Det enda som tillslut funkade var att sätta honom på toa en gång i timmen. ”Är du kissnödig?” ”Nej” ”Okej, men vi försöker iaf”. Jag väckte honom även två-tre gånger på natten och satte honom på toa.
  Men på dagis tog det längre tid, han hade för roligt för att gå på toa. Lycka till! Hoppas ni får ordning på det hela!

  1. Har funderat på detta men fått för oss att om vi tvingar honom för ofta kommer han gå och småskvätta mer och kissa fast han inte behöver men det kanske inte är så. Visserligen kan det nog inte bli värre än det redan är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.