Tips på present till 4-åring

Jag tänkte dela med mig av ett presenttips till en lite yngre person som fyller fyra-fem år. Milton har fått boken ” Det var en gång MASSOR av DINOSAURIER” av Sarah Sheppard.

Är det något jag tycker barnböcker ska innehålla så är det:

  • fina bilder
  • bra språk
  • texten ska vara skriven  med glimten i ögat
  • gärna något som barnen lär sig av

Denna bok har allt detta så jag tycker det är en väldigt bra present att ge bort till någon som fyller år exempelvis. Enligt adlibris rekommenderas boken för barn mellan 3-6 år.  Har du någon barnbok du rekommenderar och som dina barn gillar?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Tips på present till 4-åring”

  1. Gruffalon! Skriven av Julia Donaldson och översatt till svenska av Lennart Hellsing, så bra på alla sätt och min 3,5-åring älskar den!

  2. På min förra förskola hade vi den där boken och det var verkligen en fröjd att läsa den för barnen – och barnen älskade att upptäcka och lyssna!

    Andra bra och läsvärda böcker, både för stor och liten, tycker jag är böckerna om Gittan. De är inte fullt så färggranna som dinosaurieboken men jag gillar ändå bilderna, texten och budskapet. Vet att många barn uppskattar dem också. I övrigt är 3-4årsåldern en svår ’bokålder’, tycker jag. Det finns mycket för riktigt små barn och ännu mer för de större, men tydligen tycks boktillverkarna ha glömt bort att barn även kan vara 3 och 4 år. Haha!

  3. Tänkte att ditt tips skulle bli en bra present till Joel i april men sen hittade jag den av en slump i hans hylla! 😉

  4. En bra barnbok som Dominik älskade är ”Petter och hans fyra getter”….rim och en rolig historia! Jag kan fortfarande texten utantill 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.