Lite mer matinspiration

Då har jag knopat ihop en matsedel för andra veckan i rad. Snart börjar ju detta bli en tradition.

Måndag: Mat från föregående veckas matsedel då en kvällsmiddag vecka ett uteblev.
Tisdag: Köttfärssås och spagetti.
Onsdag: Panerad fisk med potatis och stuvad spenat.
Torsdag: Korvstroganoff.
Fredag: Kycklingenchilladas.
Lördag: Kreolsk gryta.
Söndag: Tandooribakad lax med broccoli.

Det hjälper verkligen att ha ett schema för vad vi ska äta. Jag slipper ödsla tid när jag kommer hem efter en arbetsdag och stå i skafferi, kylskåp och frys och tillbaka till skafferiet och försöka komma fram till vad jag ska röra ihop.

Fick förresten tips om sidan barnfamilj.se som lägger ut veckomatsedlar. Hittade även sidan med det fyndiga namnet veckomatsedel.se. Det kan ju hjälpa en när man själv försöker plocka ihop en varierande matsedel. Vår mat här hemma brukar mest bestå av fisk, kyckling och köttfärs. Jag tycker själv att jag är lite för dålig på att tillaga kött för att jag ska göra det till vardags. Men det är väl som de säger. Övning ger färdighet.

Jag har frågat detta förut (på facebook tror jag) men svara gärna igen. Om din respektive skrivit korv på inköpslistan, vad handlar du då?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Lite mer matinspiration”

 1. Om det står korv på matlistan så skulle jag handla vanlig kokkorv, typ Godingar. Annars ska det stå Falukorv, eller Chorizo, eller Prinskorv. Korv är vanlig korv. För mig. 🙂

 2. Hmm… skriver på iphonen och den tyckte att jag skulle posta lite tidigt 🙂
  Vad det gäller korven så hade jag köpt Lithells långa korv om min man skrivit det men om jag skrivit det hade nog min man kommit hem med falukorv eftersom det är det enda jag äter.
  Lycka till med matplaneringen!

 3. Du har inspirerat mig att också skriva matschema! Har tänkt det i så många år men aldrig kommit mig för att faktiskt göra ett men nu så… Jag har gjort ett med de 28 vanligaste maträtterna vi äter här hemma som nu ska få rulla är det tänkt. Inser att det är så mycket lättare att handla också och troligen blir det billigare som du skrev i något annat inlägg, nu kommer jag inte handla bara på måfå.
  Vad

 4. Vi brukar planera maten 1 vecka i taget

  Både jag och maken skulle handla falukorv, frågade honom precis
  Det är den typ av korv som äts mest här hemma nämligen

 5. Om jag har skrivit korv så menar jag troligen falukorv. Anders skulle antingen ringa hem och fråga vad jag menar eller köpa någon kryddig chorizo eller liknande…

  Vi kör också matlista, det har vi alltid gjort. Men just nu är det stopp. Känner mig så trött på mat nu efter helgerna och allt frossande. Det står verkligen stilla. Kläm gärna upp någon favorit som återkommer hemma hos er så kan jag prova.

 6. Om Johan hade skrivit korv på inköpslistan och vi inte pratat om det skulle jag handla falukorv.

  Vi måste verkligen också komma igång med våra veckomatsedlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.