Klarar du av ett köpstopp?

Jag har haft köpstopp nu sedan mitten av januari (en halv månad redan) och jag tycker faktiskt att det går riktigt bra. Jag känner inget sug över att behöva köpa något för jag tycker det är bra mycket roligare att se pengarna kvar på kontot.

Men nu när det är ny månad och allt tänkte jag utmana dig till ett köpstopp. Antar du utmaningen så skriv gärna och berätta samt meddela hur det går. I hållbara familjer är köpstoppet två veckor. Mitt egna köpstopp har jag satt att vara under hela februari. Hur länge klarar du?

När pojkar blir män. (Har inget med texten att göra)

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Klarar du av ett köpstopp?”

  1. Bra initiativ! Jag bestämde mig för att göra november till köpfri månad men har fortsatt ända till nu (förutom lite barnkläder och ett par jeans till mig själv i julklapp). Det är så befriande! Jag blir lite rädd när jag tänker på hur mycket pengar jag lagt på onödig konsumtion. Mitt köpstopp kommer snart bfhöva göra ett uppehåll men nu har jag verkligen funderat på vad jag behöver och rensat ut massor ur garderoben 🙂

  2. Jag hade köpstopp som nyårslöfte ett år. Köpte nästan ingenting på ett helt år. Bara det jag verkligen behövde. Jag sparade massor av pengar och jag förstod att jag nog lägger pengar på en hel del onödigt. Det året vill jag inte göra om kanske, men det har helt ärligt fått mig att tänka mycket mer på vad jag lägger mina pengar på. Och jag kollar priser när jag handlar mat, det gjorde jag knappt förut. Jag jämför sorter och märken och köper det som ärt billigast (så länge den billiga sorten inte är skit i jämförelse med den dyrare).

    I år ska vi iväg på en semester som gör att vi får tänka oss för. Jag ser det som en sport att spara pengar. Lägger man dem rätt kan man både ha roligt och spara samtidigt. Det är en konst som man kan lära sig. Och det lönar sig! 🙂

    Lycka till! En månad är en baggis! Det fixar Du lätt som en plätt!

    1. Vad roligt! Ja, jag har verkligen börjat tänka och handla mer medvetet. Och även om jag kanske inte kommer ha köpstopp hela året så vet jag att jag kommer vara betydligt mer restrektiv med vad jag handlar och inte bara gå och shoppa för shoppandets skull. Det känns även bra att ha ett sparmål för då är det ännu lättare att avstå shopping. Så, även om jag sagt att utmaningen blir under februari månad så kommer det nog att få konsekvenser även efter februari är slut =)

  3. Jag har ju klarat mer eller mindre i 19 månader. Jag köper fortfarande bara det jag faktiskt behöver. Drömmer dock en del om att shoppa loss, men det blir mest ”fönstershopping” på nätet än så länge 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.