Att resa hållbart

Nu går mitt busskort ut och jag har fram och tillbaka gjort plus- och minuslistor för att köpa nytt busskort eller börja cykla.

Positivt med att åka buss
+ Bättre än bil
+ Varmt på bussen

Negativt med att åka buss
– Bussen är ofta sen
– Mycket tid går bort till att vänta
– Bussen åker omvägar
– Måste passa tider som ändå aldrig stämmer

Positivt med att cykla
+ Jag får motion
+ Bättre för miljön
+ Jag behöver inte vänta
+ Det är billigare i längden

Negativt med att cykla
– När det är kallt så är det kallt
– Det är uppförsbacke hemåt
– Lite farligt halt ute med isgator

Och med det sagt så kommer jag börja cykla. Jag tänker investera pengarna som annars skulle gå till busskort till ett dubbdäck till cykeln. Hejja mig kanske 😉

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Att resa hållbart”

  1. Absolut heja dig! 🙂 När jag bodde på samma ort som jobbet låg så cyklade jag överallt och året runt. Nu när det är mer än 4 mil enkel resa till jobbet fungerar det bara med bilen, tyvärr. Men jag kan samåka i alla fall, alltid något. Till våren ska vi skaffa en cykelkärra att frakta barn och varor i så vi åtminstonde kan cykla och handla.

  2. Bra Annah! Jag ju har cyklat två veckor nu och det är kanonskönt! Igår var det lite väl halt men i övrigt har det gått himla bra. Det är ju sååå drygt att åka buss. Dyrt, omvägar, förseningar, åksjuk, fel tider osv, osv. Jag undrar varför jag inte cyklat på vinter tidigare! Ses kanske på cykelvägarna:)

  3. Önskar jag kunde cykla till jobbet. Eller åka kommunalt för den delen. Jag har lite mer än fem mil t.o.r. och inga bussar eller tåg går i åt det hållet så jag är så illa tvungen att köra den där sabla bilen. Jag försöker åtminstone alltid storhandla i samband med dem så att de extra resorna uteblir. Det känns ändå för ruskigt att jag kör så mycket bil (fast inte nu när jag är mammaledig förstås). Skulle jag åka kommunalt skulle jag behöva resa söderut och sedan västerut och skulle få spendera många, långa timmar per dag på flera olika färdmedel.

    Så – heja du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.