Menskopp

När jag var yngre gjorde klassen ett studiebesök på reningsverket vilket var både spännande och äckligt. Framförallt kommer jag ihåg alla sopor som spolas ner i toaletter och som måste rensas ur vattnet. I alla fall så ska vi med hållbara familjer göra ett nytt besök på reningsverket och jag har lite dåligt samvete för ja, jag har spolat ner tamponger i toaletten. (Fy mig!)

Så nu tänkte jag (som ett led i att leva mer hållbart) att jag ska prova på menskoppen. Detta får bli mars månads utmaning att prova. En menskopp kostar cirka 300 kr att köpa vilket innebär att den rätt snart är intjänad om man jämför med vad det kostar att köpa tamponger och bindor.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Menskopp”

  1. Oj, ett sådant besök kan jag verkligen tänka mig fungerar som en ögonöppnare. Under min uppväxt och tonårstid spolade jag alltid ner alla lösa hårstrån som jag kammade ur i toaletten men sedan jag såg ett TV-klipp från ett sådant verk har jag slutat!

    Klokt val att köpa dig en menskopp! Jag använde först Mooncup ett antal år och senaste två åren har jag använt LadyCup för den är mjukare och enklare att rengöra. Jag provade t.o.m. att byta tillbaka till bindor under en månad för några år sedan men det gick inte, kändes för varmt, kladdigt och äckligt mellan benen. Jag tycker att menskoppen är mycket bekvämare att bära. Hoppas att du blir lika nöjd!

  2. Ullis är rolig!

    Jag skulle aldrig spola ner mensskyddet. Det har uppenbarligen gått hem att det är bara sånt som man producerar men röven som ska ner.

  3. Jag är nästan helt hundra på att du inte kommer klara dig utan menskoppen när du väl provat. 😉 Det är en befrielse att slippa tänka på att man har mens, kunna bada och röra sig precis som man vill och slippa fundera på var man ska göra av bindor och tamponger när man är någon annanstans än hemma och bara en sak att bära med sig i väskan. Att man dessutom sparar massor av pengar och miljön är en bonus! Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.