Cykla i uppförsbacke

Genom hållbara familjer fick jag under en vecka låna en elcykel som kommunen köpt in. Elcykeln går att laddas upp med ett batteri och när man cyklar kan man få en liten extra skjuts eller hjälp. Jag är totalt såld på denna pryl. Många gånger har jag svurit över alla de backar som vägen hem består av. Under veckan med elcykeln har jag gladeligen tagit alla uppförsbackar jag kunnat. Det känns riktigt skönt att kunna cykla på och känna att man inte tar ut sig helt. Vill jag, finns självfallet möjligheten att stänga av den extra hjälpen men elcykeln jag provat är grymt tung och det blir riktigt jobbigt att cykla utan hjälp. För att få hjälp av ”motorn” måste jag cykla, så fort jag slutar lägger motorn av och jag glider som på en vanlig cykel.

Jag hoppas verkligen på att kunna införskaffa mig en elcykel i framtiden för detta var grejor. Kanske inte att nyttja varje dag, men under vinterhalvåret när det ligger snö på backen och är tungt att cykla med vanlig cykel ser jag stora fördelar. (Det är inte så jätteroligt att komma dyblöt av svett till jobbet). Sen är det sjukt roligt att glida upp utan större ansträngning i uppförsbackar. Kan absolut se att detta är ett alternativ istället för bil och man ska ta sig runt inom en mils avstånd.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Cykla i uppförsbacke”

  1. Jag bor på ett jättedumt berg, jag har funderat mycket löst på en sådan cykel men har en ganska ny egentligen. Fint att få tillgång att prova en, hade varit bra. Jag hatar att cykla hem så jag cyklar inte alls…
    Jag har inte kollat vad de kostar dock. Dyrt?

    1. Runt 10 000 kostar de ungefär. Jag har dock hittat en som jag är intresserad av för runt 8000 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.