Styrka att orka

Milton har varit sjuk under en rätt lång period nu. Han blev feberfri några få dagar innan den kom smygande tillbaka. Idag kände jag dock att min lilla fågelunge behöver hjälp på traven att bli frisk. Under snart två veckors tid har han ätit väldigt minimalt med mat och för någon som redan var liten och åt dåligt gör ingen mat att man blir ännu mindre och sämre. Så idag var vi åter till läkaren och vid en kik i öronen konstaterade hon att de var väldigt välfyllda med vax och svårt att se något. När hon kände utanpå örat så reagerade Milton starkt. Även halsen var väldigt röd och svullen så det blir en penicillinbehandling för lilleman. Och penicillinet var inte det lättaste att få i honom. Jag hade mer på mig än i Milton ett tag. Men skam den som ger sig.

Jag blev verkligen berörd och ledsen av att se Milton så dålig idag. Hade väldigt svårt att hålla tårarna tillbaka. Nu hoppas jag att han snabbt blir frisk och får vara frisk.

Man försöker alltid vara stark inför sina barn, men idag klarade jag inte det. Jag antar att det finns någon gräns för hur mycket  man orkar hålla oro och tårar inom sig. Jag vet inte riktigt hur Milton uppfattade att jag var ledsen. Jag visste inte riktigt om jag skulle säga något om varför jag grät.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Styrka att orka”

 1. Hoppas han piggar på sig! Det är jobbigt att se sina hjärtan sjuka. Tips: Vi brukar muta Zion med godis när det ska tas medicin. Köper en tablettask och han får ta två bitar efter varje gång han tagit medicinen. När det gäller att få i dem medicin, är allt tillåtet!

 2. Hoppas att Milton kryar på sig snart. Visst är det tufft att se dem så risiga. När jag kom till sjukhuset senast Melvin var dålig så visste jag att han var dålig men ändå så var det svårt att låta bli att känna sig så genomledsen över den slappa trötta kroppen och alla slangarna.

 3. Usch stackarn.. Kan tänka mig att man känner sig hjälplös när en barn mår så dåligt.. nu blir han nog bra snart ska du se.. Stor kram

 4. Efter allt vi gått igenom har jag fått höra och lärt mig att en stundom (rimligt) ledsen mamma inte skadar ett barn. Det kan vara bra om berättar att du känner dig trött och att du blir ledsen av att se honom ha ont i öronen. Det är värre om du håller ledsenhets-känslorna inne och någon annan känsla pyr ut istället. Barn känner av känslor på en hundradels sekund och stämmer inte känslan med det som händer eller syns blir det märkligt och kanske otäckt. Bättre att vara ärlig, gråta ut, torka tårarna, kramas och gå vidare. 🙂
  Hoppas han blir bättre snart!

 5. Ja, det är tungt med dessa långa sjukdomsperioder. Vi har också haft vår beskärda del. Precis som Milton är Theo väldigt tunn redan från början, han har alltid ätit dåligt, och efter en längre period av sjukdomar blir de ju nästan genomskinliga. Man känner sig maktlös. Men nu hoppas vi att kuren ska ge god effekt för Milton! Sen kommer april vilket ofta brukar vara en vändpunkt sjukdomsmässigt. Snabb bättring!

  Kram P.

 6. Men kära nån. Stackars liten. 🙁 Usch, jag vet precis hur jobbigt det är när de inte äter och är sjuka.

  Förstår vad du menar, man vill inte bryta ihop eller visa att man är ledsen inför barnen. Men ibland går det bara inte…

  Skönt att ni fick hjälp, nu hoppas jag Milton blir snabbt bättre.
  Krya på sig, Milton!

  Stor kram till er!

 7. Nämen ååå. Lilla Milton. Det gör ont i hjärtat när jag läser det här Annah! Hoppas han blir frisk snart.

  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.