Några kvällsövningar

Varje kväll (oftast) försöker jag göra plankan. Vanliga sit-ups rekommenderas inte för kvinnor som fött barn men plankan är en bra magövning för oss. I dagsläget gör jag den under 30 sekunder x3. Kommer öka successivt upp till 1 minut x3. Ikväll har jag även lagt till knäböj med ena benet placerat på en stol, rumplyft samt plankan på sidan. Jag gillar enkla övningar som man kan göra hemma exmpelvis med eurovision på i bakgrunden.

Imorgonbitti planerar jag att lägga in en ca 30 minuters träning på gymmet med en crosstrainer. Så det börjar bli dags att hoppa i säng om jag ska orka upp strax efter fem.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Några kvällsövningar”

    1. Under graviditeten så delar de raka bukmusklerna på sig och situps kan göra det svårare för dem att gå ihop igen. Plankan rekommenderas istället för att få musklerna att gå tillbaka och inte fortsätta dela på sig vilket de kan göra vid vanliga sit-ups. Detta är vad jag läst mig till, finns säkert de som kan förklara bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.