Varning för björn

Idag ville jag köra ett litet löppass. Målet var att springa 5 km (det blev 4,8 km på 28 minuter). Avslutade sedan rundan med ytterligare 2 km powerwalk. När jag sprungit cirka 1,5 km såg jag en stor blå massa fylld med röda prickar på vägen. Insåg att det var björnbajs och kände lite oro. Jag vet att det rör sig björn i området och har sett rapporter om det på länsstyrelsens rapporteringstjänst. Det kändes i alla fall något lugnande att det rörde sig mycket folk i området idag, annars brukar det vara väldigt ödsligt.

Min strategi om jag någon gång skulle springa på en björn (högst osannolikt) är i alla fall att ta av mig några plagg och lägga på marken och sakta backa bakåt. Hoppas då att det är en bra strategi. Jag har i alla fall alltid telefonen med mig när jag springer eller rör mig ute i skog och mark.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Varning för björn”

  1. Pingback: Aj | [el:sklingen]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.