Av vikt

Igår när vi sprang runt i affärer i Barkaby så var jag in på en Triumph underklädesaffär för att se om de hade en bh jag letar efter.

Jag kollade storlekarna och hittade som bäst 70E. Frågade därför om de hade någon bh i storlek 65 varpå kvinnan i affären svarade typ:

Kära lilla vän (som jag uppfattade hennes bemötande). Du måste äta upp dig lite. Sådana små storlekar finns knappt.

Jag vet inte men jag blev lite paff och irriterad. Hon har ingen aning om hur mycket jag kämpat för att komma i form och jag har absolut ingen undervikt. Mitt BMI ligger på 20 vilket är idealvikt för min längd.

I en annan affär var det ett litet trevligare dilemma men samtidigt alldeles galet. I april var jag och mannen nere i Malmö en helg. Då och där kände jag att jag måste göra något åt min vikt, jag var verkligen inte nöjd med vad jag lagt på mig under vinterhalvåret. Jag provade ett par Levisjeans i storlek 27 men kände att jag inte ville inte köpa ett par jeans där och då om jag ändå ska gå ner i vikt.


Igår i en Levis affär i Barkaby hade de så storlek 25 vilka jag satte på mig bara för att upptäcka att de var för stora. Hrumpf…  jag skulle behöva storlek 24, finns det ens?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

18 reaktioner på ”Av vikt”

 1. Vilket tråkigt bemötande du fick! Ett butiksbiträde ska ju finnas till hjälp oavsett vilken typ av kroppsbyggnad man har. Rent krasst är det ju som att säga till en överviktig person att ”kom tillbaka när du bantat så kan jag hjälpa dig” och sådant skulle INGEN göra.

 2. I know the feeling. Det är inte kul att vara ”för” smal heller. Jag fick ofta som tonåring höra att jag såg anorektisk ut, det var nog lika jobbigt för mig då som det var för dom som fick höra att dom var för tjocka. Men stå på! Det är bara du som vet vad du gått igenom och vad mår bra av. Kram.

 3. Hej, jag kan glädja dig med att det finns=). Jag var ganska nyligen och köpte jeans i Levi´s store butik och fick grymt bra hjälp och jag har svårt att hitta jeans…..
  Köpte i stl w23 och w24. Mq hade inte så små storl. där jag kollade först. Jag fick barn för 8mån sedan och är inte alls undernärd och har bra handtag runt magen som jag håller på att jobba bort,hihi men drar lite i widd helt enkelt.

  Lycka till hälsningar Malin

 4. HU, vilken nedlåtande och idiotisk kommentar av expediten! Strunt samma om man är smal, tjock eller mittemellan – sånt där ska ingen behöva höra! *morr*

 5. Jag vet inte jag om jag har sett mindre än 25, men så kan det ju också vara olika tänkt passform och också skilja mycket mellan märken. Ska man ha byxor i storlek 24 så kanske man får leta på nätet för att komma åt något utbud.

 6. Ett sådant bemötande ska de INTE ge. Hon vet ju ingenting om dig. Och vad säger hon till dom som drar stora storlekar…
  Det är aldrig okej att säga nedsättande eller taskiga saker, till någon. Kram

 7. Har ni Change där du bor? De har många stl och är väldigt hjälpsamma. Tyvärr är de lite dyra men jag brukar köpa när de har rea, då får man två för en femhundring. De har jättestora storlekar så jag kan tänka mig att de även har mindre.

 8. Tragiskt att det är ”okej” att säga så till någon som är smal.
  Hade du frågat efter 100F hade hon inte svarat att du måste gå ner i vikt.

 9. Då skulle du höra vad dom säger till överviktiga killar som jag !
  Bry dig inte vad en ung jänta i butiken säger,tro på dig själv och skratta
  Dålig reklam åt Triumf vart det.

 10. Jag har oxå storlek 65 (65 D), och råkar ofta ut för att det inte finns den storleken. Att säga så som expediten sa till dig, vore ju likvärdigt med att ”Nej, tyvärr har vi inte den storleken du söker. Kanske du skulle gå ner i vikt??”.. :-O

  1. Det känns lite grand som om uppfattningen är att det är okej att säga ”taskiga” saker till smala personer, fast det inte är okej åt något håll. Trist 🙁

   1. Nej, det är inte ok åt något håll anser jag! Och def. inte då man står i en butik som säljare?! 🙁 Men på något sätt verkar det vara mer eller mindre ok att slänga ur sig negativa saker till smalisar.. :-O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.