Vardagen rusar på

När vardagen rusar på är det verkligen fullt upp. Vi jobbar båda heltid och barnen är på dagis mellan kvart över sju på morgonen och halv fem på eftermiddagen. Det är långa dagar för dem och det märks framförallt på Lykke-Lie att hon är trött när jag hämtar dem efter jobbet. Idag hämtade jag barnen vid fem och då var de bland de sista där och jag undrar hur alla andra får ihop det och kan hämta tidigt. Arbetar alla andra deltid? Hur har ni det i er familj? Arbetar ni båda heltid/deltid eller olika?

Måste fälla in en bild på Olle Sarri som är mannens dubbelgångare. De är lika så det nästan är läskigt. Skulle kanske kunna lura barnen att pappa jobbar på teve.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

13 reaktioner på ”Vardagen rusar på”

 1. Vi gör så att jag jobbar 75 % å mannen som är egenföretagare, jobbar som en egenföretagare gör! 😉 Dvs, allt mellan 40 – 60 timmar per vecka. Jag börjar jobba 7 och slutar kl 15. Men då jobbar jag endast 4 dagar i veckan. Svärmor hämtar en dag i veckan, å då kan jag jobba övertid om det behövs. Eftersom att jag jobbar som barnutredare i en kommun, så behövs övertiden alltid.. Tyvärr. Sonen går snitt 07.45- 15.15 tre dagar i veckan, å 07.45 – 14 en dag. Vi har bostadsrätt å nästan en nästan ny bil å en äldre. Men vi går mer än väl runt på våra inkomster, handlar om att prioritera sina utgifter.

  Vi är två akademiker, som direkt inte har högt avlönade jobb. Allt går om man vill, handlar om att prioritera. Vi värdesätter tiden med sonen hemma mer än leva i onödig konsumtion! 😉

  1. Ni verkar ha ungefär liknande bakgrund som vi. Vi har ändå valt bort exempelvis bil då vi tycker det blir för dyrt och vi konsumerar verkligen inte i onödan. Samtidigt som jag trivs med att jobba tycker jag det är jobbigt med timmarna när man ska hämta och kommer hem med barnen för det är ofta mycket gnäll. Tar dock ledigt två fredagar i månaden för att förlänga helgerna tillsammans med barnen.

   1. Vi har två bilar, för att det ska fungera så smidigt som möjligt. Bor i en stor trea på 87 kvadrat, bostadsrätt men längtar till hus. Men för att det ska gå ihop och inte offra mer tid på jobbet ( även om jag älskar mitt jobb och all övertid det innebär.. :)). Men nu har vi en bebis på tillväxt och har sagt att vi bor här ett gäng år till. 2 bilar är ett måste då sambon har den ena i jobbet och kan jobba hemifrån i perioder. Vi har försökt att ha en men jag blev tokigt låst då.. Socionomlönerna vore ju trevligt om de höjdes med 5000 rakt av.

 2. Vi lever på en lön, vi har inga föräldradagar kvar, jag är hemma med barnet, 2 år och några månader. Hyra på ca 6000 kr per månad. Mat, bensinkostnader som alla andra antar jag. Vi äter inte ute och har inget intresse av kläder, konserter el liknande. Vi trivs i naturen, på bibliotek och öppna förskolan. Jag och barnet har skitkul rent ut sagt och anknytningen är kanon. H*n är trygg, framåt och social ”trots” att h*n inte går på förskola. Många tror ju att barnen blir socialt inkompetenta utan förskola av nån anledning (som om jag och barnet bara vistas hemma…). Jag tycker ingenting om föräldrar som har sina barn på förskola. Dock är vårt val utan förskola oerhört provocerande för många. Här där vi bor har förskolorna ca 20 barn på liten yta med ca 3 pedagoger. Det var inte ett alternativ för oss! Läs mer på hemmaforaldrar.se

  🙂

 3. Min make åker till jobbet innan 6 för att kunna hämta vid 15.30 tiden.
  Jag lämnar på förskolan vid 07.30 och är på jobbet vid 8. Jag började jobba heltid, men jag kände att jag ville vara mer med barnen på kvällen så jag gick ner lite i tid, 90% så jag kommer hem 45 minuter tidigare varje dag. Det är inte mycktet, men det gör mycket.

 4. Resonerar som Annika här ovan. 2 heltidsarbetande vuxna och småbarn fungerar inte optimalt och därför anpassar vi livsstilen efter ett arbetsschema som fungerar. Att bo lite småtrångt, promenera eller ta buss för det mesta, lågt klädkonto och sällsynta resor och restaurangbesök ger det liv som får oss fyra att må bra. Men alla familjer är olika och alla har inte yrken som medger deltidsarbete även om vi har den lagstadgade rättigheten.

  Ena föräldern arbetar 09:15-16:15 med en halvtimmes lunch och andra 07-13:15 med en halvtimmes lunch. Det ger dagis och skoldagar på 08:30-13:30 samt utrymme för matlagning, tvätt/städ, familjemys, läxor, träning och umgänge med kompisar (för såväl liten som stor).

 5. Jag har arbetat 100 % under våren (eller det blev 3 månader och 3 veckor…) och det kommer jag aldrig göra igen. Aldrig. Innan jag blev gravid jobbade jag 70%, och det var i mesta laget tyckte jag. När jag kommer tillbaka till jobbet har jag tänkt att jobba 50 %. Då hoppas jag kunna lämna barnen ungefär kl 9-15. Max!

  För oss handlar det om att mätta mun efter matsäck. Vi har inte värsta huset, ingen dyr bil, åker inte på semester särskilt ofta etc. Jag tycker det är värt det.

  Men när barnen blir äldre kanske jag tänkte jobba mer och då kanske också unna sig lite mer grejor, och resor.

  Kram.

 6. Vi kommer försöka få till följande lösning nu när båda börjar jobba: ena veckan arbetar jag 7.50-15.30 med 30 min lunch. Den veckan arbetar H 8-17 med möjlighet att jobba över. Den andra veckan är det han som jobbar kortvecka och jag långvecka med möjlighet att jobba över. På så sätt behöver inte barnen vara så länge på dagis och vi behöver inte gå ner så mycket i tid. Vi får se om det fungerar då H är konsult och jobbar borta en del. Han ska försöka lägga de jobben under sin långvecka.

  1. Jag försöker vara på jobbet vid halv sju-sju på morgonen så att jag kan sluta redan vid fyra = hämta vid halv fem. Ligger på 39 timmar på flexen efter våren när jag jobbade deltid men det blev ju nästan som heltid så därför känns det dumt att gå ner i tid och förlora pengar på det. Hoppas det fungerar med era tider. Låter ju bra iaf. Och sen ska man hinna med allt annat, matlagning, träning, städa… phew…

 7. Jo förresten, när Melvin gick på förskola så hämtade jag honom halv fem eller kvart i fem. Då var han bland de senare, avdelningen började absolut bli tom. Det förvånade mig varje gång. Jag lämnade honom visserligen först vid halv nio sådär, men ändå. Hur får folk ihop det, hur kan de lämna jobbet redan vid fyra varje dag?

 8. Haha innan jag läste texten i inlägget så tittade jag på bilden och tänkte ungefär – jaha kul att läsa ett inlägg om när Mannen var på TV! De är verkligen lika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.