Jag är inte purung

Det finns små tecken på att jag inte är purung längre. Som tur är finns det även medel för att dölja dessa små tecken.

Idag har jag färgat håret igen. Jag har rätt mörk hårfärg sedan tidigare men har nu lärt mig att för att få så lik min egen färg som möjligt är mellanbrun en bra färg att välja för att färga över de envisa gråa hårstrån som bara tycks bli fler och fler för varje månad.

Idag provade jag en ny hårfärg Schwarzkopf Soyance som fått bäst i test i GD.

Jag tycker appliceringen är väldigt likvärdig mot andra färger som jag testat. Handskarna som bifogas sitter alltid lika dåligt och i slutet tömmer jag alltid flaskan i handen och masserar in det sista.

Sen ska man vänta….

Det slår aldrig fel, men jag glömmer alltid att kolla på klockan när jag håller på så färgen får sitta på en höft men någonstans har jag en känsla av att det inte gör så mycket för mitt hår är i grunden (förutom de gråa hårstråna) rätt mörkt.

Medan man väntar kan man sitta vid datorn, fast det kan ju vara lämpligt att sätta en äggklocka eller annan påminnelse om man är som mig och vet med sig att tiden vid datorn har en tendens att flyga iväg.

Resultatet då…

Håret ser ju alltid mörkare ut när det är nytvättat så några nyanser ljusare kommer det bli när det torkat. Det jag gillar med att färga håret är att det känns så mycket friskare, även fast så kanske inte är fallet men det reder ut sig lättare och topparna trasslar inte ihop sig. Kanske är dags att besöka frisören igen visserligen. Var ju några månader sedan sist, eller halvår kanske.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

6 reaktioner på ”Jag är inte purung”

  1. Jag har blivit lat och har övergått till att slinga mitt hår i 3 olika ljusa nyanser.
    Slipper jag färga håret så ofta och det märks inte att de gråa syns vid utväxt 🙂

  2. Jag har aldrig vågat mig på att färga själv. Får väl se om jag ger mig på det när de grå börjar komma mer o mer 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.