Dagistider

Har tidigare skrivit om att barnen har rätt långa dagar på dagis i och med att vi båda arbetar heltid. Jag åker tidigt till jobbet för att kunna hämta dem lite tidigare i alla fall. I några dagar nu har Milton dock påpekat att han vill bli hämtad ännu tidigare. Det går direkt in i mammahjärtat. Nu ska jag och mannen fundera på om att gå ner i tid till våren och hur vi kan korta deras dagisdagar på bästa sätt.

Hur löser ni andra dagistider?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

20 reaktioner på ”Dagistider”

 1. Jag jobbar 85% vilket gör att mannen lämnar 07.30 och jag hämtar ca 15, ibland vid 14. Känns bra i mammahjärtat att få några timmar ihop på eftermiddagen.

 2. Min man jobbar heltid och jag jobbar 87.5% (35 h/vecka). Barnen går på dagis 7:30-15:30 mån-ons, 7:30-15:15 tor & 7:30-14:45 fre. Jag lämnar 3 dagar/vecka och hämtar 2 dagar/vecka. Min man lämnar/hämtar övriga pass.

 3. Lille er i barnehagen hver dag fra ca 0730 til 1630. Får det ikke til på noen annen måte. Men hun stortrives 🙂

 4. Vi har ju tur eftersom jag pluggar hemma på distans! VERKLIGEN TUR! Det är mitt samvete som skriker tyvärr.. men Mira hade säkert mått lika bra om hon varit där längre!

 5. Vår son går 07.45- 15.15 tre dagar i veckan samt 07.45-14 en dag i veckan. Han är 20 månader. Jag jobbar 75 % och är ledig en dag i veckan å börjar jobba tidigt på morgonen. Hans pappa lämnar varje dag och vi har en snäll farmor som hämtar en dag i veckan. Snart blir han 15 timmars barn pga bebis på ingång.

 6. Min sambo arbetar ofta mer än heltid (chefs jobb) men nu har vi turen att jag pluggar så jag lämnar ofta 08:30 sedan hämtar jag oftast 15:30 men lite senare om vi har seminarium/föreläsningar. Tycker det är svårt att få ihop det med tider och räcka till. Äldsta sonen tycker dock att jag hämtar honom för tidigt som han säger då hans kompisar ofta går längre dagar.

  Jag tycker inte era barn verkar ha långa dagar jämfört med många andra men såklart det känns jobbigt när barnen vill bli hämtade tidigare och man inte har möjlighet :/ Kram!

 7. Tycker inte det låter som ofantliga långa dagar i mina öron.

  Jag skulle nog ta mig en funderar på varför han säger att han vill bli hämtad tidigare? Vad är orsaken till det? Har det hänt något specifikt?

  Jag lämnar varje morgon vid 7:30 och maken hämtar vid 16:15, och runt 15 på fredagar. Vi får inte ihop det på något annat sätt, kan tyvärr inte styra mina tider själv utan för vackert rätta mig efter mina lektionstider.

  Vill minnas att du dessutom är ledig någon dag varje månad och är hemma med barnen, det är väl en oerhört bra grej att göra! En kvalitetsdag skulle jag vilja säga. Jag tror ni vinner mer på det än att hämta/lämna 30 min tidigare varje dag eller något liknande.

  Hoppas ni hittar en lösning som fungerar för er!

  1. Tror inte det hänt något utan mer att han kanske har vänner som går hem tidigare. Jag är ledig varannan fredag. Tycker också det känns skönt att få en hel dag med barnen!

 8. Härligt att ni båda kan komma fram till en bra lösning. Småbarnsåren kommer ju inte igen…
  V är på dagis 7:30-17:00, hämtar 15 på fredagar. Eftersom jag är den enda som kan lämna och hämta kan jag inte satsa fullt på mitt jobb. Ganska frustrerande eftersom jag har provanställning men självklart kommer Viggo i första hand. Det är väl det klassiska, mannen jobbar och tjänar pengar medan kvinnan tar huvudansvaret för barnen…

 9. Jobbigt när de säger att de vill gå hem tidigare 🙁

  Kan ni lägga era arbetstider så att din man lämnar (börjar senare) & du hämtar (börjar jobba tidigare)
  Så har vi gjort, för att barnen ska få lite kortare dagar, men vi kan båda jobba (nästan) heltid.

  1. Svårt för mig att komma så mycket tidigare till jobbet än vad jag redan gör. Är där halv sju och mannen försöker lämna barnen på dagis vid åtta på morgonen. Jag hämtar dem vid fyra-halv fem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.