Naprapat på hälsomässan

När jag var på hälsomässan så strök jag omkring som en kåt katt runt en monter särskilt, eller monter och monter. Det var några naprapater som gav kortare konsultationer och behandling.

I våras var jag ju till en naprapat här i stan på grund av mina problem med knäna. Det gav mig en hel del aha-upplevelser och tips på hur jag ska gå vidare och stärka knäna eller rumpan. Det har blivit bättre även om det är långt kvar tills jag är fri från smärta, om jag någonsin blir det.

I alla fall så har jag ofta ont i huvudet och när jag trycker på punkter på axel, hals och rygg så har jag riktigt ont. Så detta lyfte jag för en trevlig naprapat på mässan. Han bad mig att långsamt lyfta upp armarna och när det började bli tungt skulle jag säga till. När armarna står rätt ut känns det tungt och naprapaten förklarar varför.

Jag har under så lång tid haft dålig hållning att mitt huvud liksom blir ”hängande” i musklerna. Musklerna får alltså kämpa betydligt mycket mer för att hålla mitt huvud uppe än hur det skulle vara om jag haft en bra hållning.

Naprapaten knäckte mig lite och efteråt fick jag lyfta armarna igen och vilket skillnad! Utan att det kändes tungt. Han rekommenderade att jag ska genomföra behandling mer regelbundet för att komma åt problemet med felbelastningen samtidigt som jag tränar upp styrkan i rätt muskler.

Jag fick även rådet eller kanske snarare order om att jag ska stå på jobbet hela tiden. Har ju ett väldigt stillasittande jobb men det är väl bäst att lyda om jag inte vill ha ett hängande huvud om några år.

Naprapaten förklarade att örat ska vara i linje med axeln. Hur är din hållning och hur sitter du?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”Naprapat på hälsomässan”

  1. Det är så intressant med det man får lära sig. Har gått hos osteopat o skulle behöva gå igen.
    Min hållning är dålig o jag skulle behöva stå halva min arbetsdag.

    1. Ja, fast jag är lite knäckt just nu. Har så ont i rygg och huvud. Känner att jag verkligen behöver komma på fler behandlingar men det kostar 500 kr/gång. Lite dyrt.

  2. Åh herregud, jag måste börja räta på mig… Får alltid höra att jag sitter som en säck potatis, jag t.o.m. går som en säck potatis…. Tack för infon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.