Det börjar med dig

Det är så lätt att klaga på andra men när det kommer till kritan så tycker jag att många glömmer bort att se till sig själv. Hur är jag gentemot andra och hur behandlar jag dem jag träffar och umgås med varje dag.

Mår man bra själv tror jag det kommer väldigt naturligt att kunna lyfta fram andra personer istället för att klanka ner på och klaga. Jag gissar på att många energitjuvar är bittra personer som inte mår bra. Man kanske tycker att man mår bra själv men börjar man rannsaka sig själv tror jag det blir tydligt att allt inte är helt bra.

Jag är ganska säker på att jag själv varit där. Jag kan se det nu eftersom jag känner att jag mår riktigt bra på så många plan nuförtiden. Jag vill själv uppfattas som en glad person som sprider glädje och inspiration till min omgivning. Jag hoppas verkligen på att det går att hålla i det, känslan jag har nu. Den är bra.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

11 reaktioner på ”Det börjar med dig”

  1. Så sant, så sant! Ibland inser man nog inte hur dåligt man mår förrän efteråt, när man mår bra igen och ser tillbaka i backspegeln…

  2. Härliga ord! När jag kom tillbaka till jo bergrum föräldraledigheten var jag sprudlande positiv! Jag tyckte att det skulle bli kul att få jobba igen. Möttes av en arbetsgrupp som var allt annat än sprudlande.. Stressade och negativa till tusen. Jag kände att jag efter ett tag började bli likadan. Stress, stress, stress och kunde inte se det positiva. Slutade med att jag fick massor av infektioner, kom tillbaka ännu mer stress och ännu sämre stämning på jobbet.. Stressen och den dåliga stämningen gjorde att jag efter ett tag bröt ihop fullständigt på jobbet. Gravid som jag är ansåg läkarna att det inte var lämpligt att återgå pga arbetsmiljön.
    Det positiva i mig dog helt och får hjälp med att bearbeta det.. Men som sagt, det börjar alltid med en själv…

  3. Härliga ord och tankar! Stämmer bra. ”genom sig själv känner man andra” heter det ju så fint. Så om jag stör mig på någon så brukar jag fråga mig själv varför och ofta är det nån osäkerhet hos en själv eller frustration av något slag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.