Bedrägeri – VAR FÖRSIKTIG PÅ NÄTET

Såhär dagen innan jul har jag drabbats av ett bedrägeri eller vad man nu ska kalla det.

Har sedan många år tillbaka ett paypal konto som jag inte använt på flera år men imorse såg jag att jag fått mail om att de dragit pengar från mitt konto, över 5000 kr.

Jag blev alldeles kall och ringde i panik min bank och spärrade kortet. Gick därefter in på paypals sida och har gjort en anmälan över vad som skulle dras och har även varit i kontakt med företaget om att jag inte gjort någon beställning. Lite läskigt att de hade koll på vad jag hette utan att jag själv sagt det.

Tydligen har någon fått tag på mitt lösenord och därmed kunnat beställa och betala genom mitt konto. Förut har jag varit dålig på att ha olika lösenord men jag har börjat byta lösenord och nu kommer det ske i en rasande takt.

Jag har tidigare skrivit om detta med bra lösenord. Läs det gärna igen och jag hoppas ni slipper gå igenom det som jag gör just nu.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

11 reaktioner på ”Bedrägeri – VAR FÖRSIKTIG PÅ NÄTET”

  1. Så tråkigt 🙁
    Jag använder mig alltid av e-kort när jag handlar på nätet. Ett tillfälligt kortnr där man bestämmer giltighetstid och vilket belopp. Känns säkrast så.
    Även om jag kopplar ett kort till paypal eller iTunes så använder jag e-kort.

  2. Åh fy så trist! Men vilken tur att du tog tag i det direkt och att du förhoppningsvis får tillbaka allt. Usch. Utöver detta så önskar jag dig en riktigt god jul 🙂

    1. Vad tråkigt att du inte fick tillbaka pengarna. Jag har haft kontakt med företaget och de vill annullera ordern så i sådana fall får jag tillbaka pengarna. Väntar besked från paypal men hoppas inte det ska vara några problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.