Tips för ett säkrare internetliv

Det är först när man själv drabbas som man verkligen tar tag i saker. Visst är det väl så.

Jag har ett rätt omfattande arbete framför mig med att gå igenom ALLA sidor där jag finns registrerad och har ett konto. Vissa konton önskar jag helt radera vilket inte är det allra lättaste. Därför tar jag de viktigaste sidorna först.

I alla fall så har min kära man tipsat mig om att dela in olika sidor som jag besöker i olika säkerhetsnivåer. Exempelvis så borde paypal hamna högt då jag har haft mitt bankkort kopplat till deras sida.
Sidor där jag finns registrerad för nyhetsbrev exempelvis hamnar lägre.

Jag är registrerad på många olika shoppingsidor och har därför skapat en särskild mail för detta. (Exempelvis jag.shoppar@….) Då kan jag använda den mailadressen när jag beställer saker på nätet eller registrerar mig på nya shoppingsidor.

Vill verkligen råda alla som läser detta att gå igenom vart ni finns på nätet och framför allt byta lösenord. Så kanske ni slipper bli bränd!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.