LCHQ – min nya bibel

Äntligen har jag fått hem Fredrik Pauluns bok LCHQ (Low Carb High Quality) och det lilla jag läst än så länge älskar jag. Detta är en livsstil som passar mig som handen i handsken eftersom träning är en så viktig del av min vardag.

Jag var tvungen att på stört prova en smoothie och den föll mig verkligen i smaken även om jag fick improvisera lite då jag inte hade allt hemma.

Mina första intryck av boken då.

LCHQ är en livsstil och livet är på tok för kort för att man ska leva återhållsamt och utan njutning.

Boken är indelad i avsnitt där Fredrik först går igenom vad LCHQ står för och därefter skriver om kolhydrater, protein, fett och antioxidanter kopplat till LCHQ. Därefter skriver han flera sidor om olika livsmedel som Fredrik anser är högkvalitativa.

Det finns även en avdelning om dryck och därefter har Fredrik skrivit några tänkvärda sidor om träning och motion samt att kombinera detta med en bra kost.

Boken avslutas med härliga recept på frukost, lunch/middag, snabba rätter, sötsaker och efterrätter samt mellanmål.

Det här blir min nya bibel! Har en känsla av att den kommer leda mig rätt när det kommer till att kombinera min träning med kost.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

25 reaktioner på ”LCHQ – min nya bibel”

   1. Jag tycker att det är lite lurendrejeri när man förespråkar nånting nytt som i det här fallet en kost med lite mera kolhydrater fast man skickar med recept som håller sig till den lägsta kolhydratnivån inom LCHF istället. Jag säger ingeting om kosten eller att det är bra eller dåligt det är säkert kanon på alla sätt och vis, men i detta fall verkar det vara precis samma typ av recept som i LCHF, dvs samma innehåll av kolhydrater osv. Då tycker jag att det luras lite när man kallar det nått annat, säger att det är annorlunda fastän det inte är nån skillnad.

    1. Jag körde Lchf i 8 månader. Mådde jätte bra tills min läkare ringde och fråga vad jag åt. Mitt LDL kolesterol hade gått från 3,0 till 5,2 vilket inte alls är bra! Jag får nu välja, fortsätta med Lchf och äta blodfettssänkande medicin eller lägga om kosten. Jag är 24år och äta kolesterol medicin tycker jag är för tidigt så självklart lägger jag om till LCHQ med nyttiga fetter. Så ni i lchf sekten; Det passar inte alla! Så ät gärna lchf som jag gjorde men propagera inte att ALLA ska äta så för det passar inte ALLA!! Vet ni fler LCHQ bloggar förresten? 🙂

 1. Jag ska bannemig köpa den också. Känns som att den passar mig. Jag har alltid tyckt att LCHF är för extremt. Detta känns awesome! 😀

 2. Är det mkt recept i den? Jag har inte kollat i den i bokhandeln nämligen. Tänkte mest om det är många lunch/middagsrecept? Efterrätter gör jag inte så ofta om man säger så 🙂 Den verkar fräsch som du skriver.

  1. Mycket påminner nog om LCHF men jag gillar tanken på kvalité och att mer se det som en livsstil. Samt att det verkar vara lite mer anpassat för personer som tränar en del. Ja, testa den gärna och återkom med vad du tycker =)

 3. Har hört talas om boken! Låter super bra!
  Tror jag får lägga in en beställning via norska adlibris som också brukar ha svenska böcker 🙂
  Kan du inte lägga ut recept på smoothien :)?

 4. Åhh, jag gjorde precis min egen beställning!! Hoppas på att få den kanske i nästa vecka! Tror det blir min bibel med 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.