Mat som mat, men just benämningen utifrån att jag använt receptet från boken LCHQ. Dock som alltid när jag lagar mat följer jag aldrig recept till punkt och pricka utan ändrar lite här och där.
Jag har aldrig gjort kålpudding tidigare så det var verkligen spännande hur detta skulle bli och jag blev själv glatt överraskad över hur lättlagat och gott det blev.
4 portioner
600 g vitkål (finstrimlad)
500 g nötfärs
1 gul lök
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
svartpeppar, lökpulver
1 dl grädde
½ dl okokt fullkornsris
Koka den finstrimlade kålen i vatten tills den mjuknat, ca 15 minuter.
Bryn färsen, med löken och smaksätt med buljongtärning, salt och peppar.
Blanda färsen och kålen i en ugnssäker form och tillsätt grädde och ris. Blanda.
Ugnsvärme 200 grader i cirka 40 minuter. Rör om emellanåt. Servera med sallad och lingon.
Kålpudding är så gott! Jag har dock aldrig ris i min.
Älskar kålpudding!!!