En resa till New York

Det planeras en resa till den häftiga staden New York så nu behöver jag alla tips jag kan få på vad som måste ses och göras.

För 12-13 år sedan var jag själv där, men endast en kväll så det mesta jag såg var lampor som lyste upp. Mycket lampor. Men nu får jag en hel vecka i staden och hoppas därmed hinna med lite mer och SE mycket mer.

De tre bilder som jag har kvar från min tur i New York 1999. Oj vad ung jag var då och vilket äventyr som väntade när jag åkte som au pair till Chicago.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

11 reaktioner på ”En resa till New York”

 1. Joanna på Livsvinst.se är van NY-resenär. Hon planerar en ny resa i vår och skrev häromdagen om sina bästa tips. Varsågod:
  http://www.livsvinst.se/2012/01/11/new-york-i-april/

  Jag blir inte alls avundsjuk 😉 Vi har ju bestämt att vår bröllopsresa ska gå dit, men när det finns tid och pengar till det är inte klart ännu… Ett som är klart är ju att resurserna till shopping nog inte kommer vara lika stora som när jag var där sist och brände 15 härliga tusenlappar.

  Kram!

 2. åh va härligt att ha en resa att se fram emot. Jag har tyvärr aldrig varit i new york själv, men jag vill gärna åka dit 🙂
  trevlig kväll !

 3. Vad underbart med en resa till New York!

  Ska du ha någon teknik, och då speciellt kameragrejer med hem, åk till B&H. Sko och klädshopping gillar jag i Soho. Jersey Gardens outlet besökte vi sist och där fanns mycket till bättre priser än på Manhattan. Någon musical eller annan teater som kvällsunderhållning?! Ett Metrocard (veckokort till tunnelbanan) för att ta sig runt överallt smidigt och bra och SKÖNA skor är mina tips.

  1. Tack för tips! Funderar på Stomp. Kanske någon mer kvällsunderhålling. Funderar även på hockey. Det är ju en helt annan upplevelse over there än i Sverige. Shopping blir ett måste =)

   1. Min man såg en hockeymatch andra gången vi var där. Jag skippade det för att jag tyckte det var för dyrt. Jag kände att de pengarna kunde jag få med mig mycket hem i resväskan istället och tog en kvällsrunda på Macys 😉 Men det är säkerligen en upplevelse!

 4. Men hjälp!! Läskig bild på mig, men lite roligt att du har kvar den!!
  Jag tycker absolut att Empire State building är väl värt ett besök.

  Fifth avenue får du ju också spana in.

  Har ni vägarna förbi Grand Central station tycker jag även ni kan ta en titt in där. Pampigt.

  Times Square var väl vi på under vår ”utbildning” där eller hur var det?

  Om du gillar Seinfeldt tycker jag att ni ska hoppa på ”Seinfeldt reality tour”. Kramer i serien är ju inspirerad av en riktig kille, som är den som håller i turerna. Kul att se allt på riktigt.

  Kommer du ha någon tid och lust att åka lite utanför New York? Jag bodde ju Greenwich (inte Greenwich village i själva NY, utan samhället utanför) och där finns en del pampiga villor och kan vara lite roligt att se.

  Comedy show tycker jag själv vara roligt och lyckat.

  Rör er gärna upp mot och i Central Park…. det var där jag sprang på Jennifer Aniston och Brad Pitt 😉

  1. Japp, fifth avenue. Kommer bo nära times square så det lär vi nog se igen. Aldrig följt Seinfeldt. Ska nog åka till nåt outlet också.
   Central Park är givet! Ska kolla upp comedy show!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.