Välja skola

Vi står inför ett val och det är att välja skola till sonen. Idag var vi och besökte friskolan Prolympia där Milton står som 1:a reserv med stor möjlighet att bli antagen med andra ord.

Det känns lite smått galet att vår lille son ska börja skolan och jag hoppas verkligen att vi väljer rätt. Hur vi nu vet det?!

De här åren i förskolan/dagis har gått så otroligt fort och det känns lite sorgligt att han snart ska gå vidare och lämna tryggheten som dagis faktiskt innebär.

Imorgon ska vi besöka den kommunala skolan (som jag förövrigt gick på mellan klass 4-6) och få en känsla av deras verksamhet. Sen ska vi välja och hjälp vad svårt.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

12 reaktioner på ”Välja skola”

 1. Svåra val! Men jag måste få fråga… Du har någon gång nämnt att ni är sugna på att flytta söderöver. Är det fortfarande så eller har ni lagt de planerna på is?

  1. Min dröm, att bo söderöver! Jag trivdes så otroligt bra i Karlskrona och det ligger mig fortfarande varmt om hjärtat! Hoppas det dyker upp något tillfälle i framtiden som ger oss möjlighet till det, men för närvarande så går det bra för oss båda på våra jobb och ja, just nu ligger det nog på is.

 2. Så jobbigt med alla val. Förr blev man ju liksom placerad nära där man bodde o alla kompisar från förskola/området osv hamnade oftast på samma.

  Hoppas det blir bra för er hur som helst.

  Det går verkligen sjukt fort.

 3. Valfrihet på gott och ont! Det är verkligen svårt att välja! Tänk när vi skulle börja skolan, då placerades man bara på den som var närmast. 🙂

 4. Men åhhh – ångest here I come…
  Jag har haft ångest över detta sen L låg i magen… Jobbar ju själv i förskolan och vet hur det kan vara i skolan… Vi har besökt tre av kommunens alla skolor, och valet för oss är klart efter kvällens sista besök…! Känns bra – typ 😉
  Lycka till!

  1. Ja, ikväll besökte vi den kommunala skolan som jag tänk att vi ska anmäla Milton till, men efter besöket idag så vill jag inte alls att han ska gå där. Fick ingen bra magkänsla. Prolympia kändes då mycket bättre.

 5. Gud! Säg inte så där x) min son fyller 3 år i sommar och jag tyckte att han fyllde liksom 2 år nyss 😛 haha..

  Men jag tror att du väljer rätt, det känns oftast i kroppen och man ser på barnet om han eller hon trivs där 🙂 Kan nog inte vara lätt att välja skola men ni kommer att hitta en bra ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.