Att hjälpa andra

Ögonen går i kors.

Jag är god man och en gång varje år ska en redovisning in till Överförmyndarnämnden. Det är lite slitigt såhär när man ska få ihop alla siffror och ALLA papper. Det är nog det värsta, alla papper som ska kopieras i X antal kopior. Inte direkt miljövänligt tänk där inte. Inför nästa år hoppas jag dock att det kommer flyta på ännu lite smidigare nu när jag hittat ett lättanvänt program som gör allt sådant åt en. Ja, inte kopierar då, men sammanställer årsredovisningen bland annat. Sedan har jag inför detta år lagt upp ett nytt system för hur jag sparar alla räkningar som jag hoppas kommer göra det ännu bättre nästa år.

Jag är god man åt två personer. Jag tycker det är intressant och roligt på många vis, inte minst att jag får lära känna personer jag troligtvis aldrig annars skulle ha träffat på. Sen ska jag inte sticka under stol med att det kommer bli lite extra trevligt i sommar när ersättningen för uppdragen utbetalas, om allt är korrekt… därför ska jag nu fortsätta lite till innan jag går och lägger mig.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”Att hjälpa andra”

  1. Vad innebär det att vara god man?
    Jag läste i din kommentar här ovan att du bevakar och sörjer för en person o förvaltar egendom, men vad betyder allt det rent praktiskt?

  2. Jag har funderat på att bli Godman. Får man ersättning en gång per år alltså? Hur mycket då? Berätta gärna lite mer! Maila om du inte vill säga nåt här. 🙂

    1. Ja, efter att årsräkningen har gått igenom så får man utbetalt ersättning. Man skickar tillsammans med årsredovisningen med en redogörelse och på denna finns en begäran om arvode och kostnadsersättning. Kostnadsersättning är högst 2% av prisbasbeloppet. Jag har inte riktigt koll på hur mycket ersättningen är på exakt och det beror också på vad som ingår i beslutet. Bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person. För 2½ månad som god man 2010 så fick jag utbetalt 3264 kr före skatt. Då har jag i uppdrag att bevaka rätt och förvalta egendom. Räknar med lite mer nu när jag varit god man under hela 2011 för en person och halva 2011 för den andra. Kan nog bli ett rätt gott tillskott i kassan i juli =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.