Bångstyriga barn

Har precis varit och handlat med barnen. Ibland undrar jag varför jag utsätter mig för att åka och handla med båda barnen. Oftast brukar de dock sköta sig riktigt bra båda två men idag ballade Lykke-Lie ut. Ville inte alls sitta i kundvagnen när jag skulle till att lasta upp varorna och betala för mig.

Hon störde något annat kassabiträde som sa till henne att sluta och oj vilken effekt det hade. Hon började först gråta och sen satte hon sig förlägen i kundvagnen. Jag tycker det är bra när omgivningen säger ifrån. Jag hade ju själv försökt flera gånger att säga till henne utan större framgång. Visst, det är inte deras jobb att säga till mina barn, men ibland kan det faktiskt vara behövligt att de får höra från någon annan att man inte beter sig på ett visst sätt. Så hejja henne och tack för hjälpen!

Vad tycker ni, är det okej att andra säger till era barn?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

12 reaktioner på ”Bångstyriga barn”

 1. Jag har ju inga egna barn, men såväl syskonbarn som kompisbarn och jag säger alltid till. Det kan vara rätt skönt för föräldrarna att slippa vara ”bad guy” hela tiden.
  Dessutom anser jag att det är samhällets ansvar att uppfostra barn, inte bara föräldrarnas vilket betyder att, ja, jag kan mycket väl säga till barn som jag inte känner. Oerhört effektfullt.

 2. Jag tycker det är jätteskönt när andra vågar säga till mina barn också. jag säger till andras barn med, i olika situationer. När jag jobbade i butik och barnen bråkade lite med sin mamma brukade jag fråga om vi skall slå in ett paket 8tom kartong med snöre) sen var barnet och föräldrar nöjda och glada och kunde handla i lite mer lugn och ro.. Tror man tjänar på det i längden. Och är jag på lekplatsen och nån annan ramlar och förälder inte är där, jag då går jag fram. Bråkar någon ja då säger jag till. Kan även bli arg på andra föräldrar som skiter i vad sina barn gör..

 3. Klart man får! Men på ett schysst sätt!!
  Angående walk off the earth, så är det kanske inte fejk ändå…! Kollade med en musiker sim sa att man KAN göra sådär 😉 I vilket fall jag ÄLSKAR dom och har kollat in flera av deras klipp :S

 4. Det beror väl på hur och när. Om de säger till om något jag inte uppmärksammat så ja. Om de säger till om något jag sagt till om så ja. Men man måste också passa sig för när man gör mer skada än nytta, det finns många barn med beteendeproblematik där allmänhetens fy och fy inte är till någon hjälp alls. Jag säger till barn och unga som slänger saker på marken och sådant moraliskt och samhällsmässigt fel men inte mycket i övrigt.Till exempel säger jag inte till andras barn att de ska sitta stilla i andras kundvagnar.

 5. Jag tycker absolut man ska kunna säga till andras barn. Men tyvärr är det allt för många föräldrar som tar illa upp av det vilket jag inte riktigt förstår. Ibland kan man ju tjata sig halvt fördärvad på sina barn och dom bara nonchalerar en, säger då en okänd till brukar det få en ganska bra effekt på barnet…. Kram

 6. Det tycker jag absolut att man får. Jag tycker absolut inte det är fel. speciellt inte om man hört mamman/pappan säga till flera gånger då skulle jag med kunna säga ifrån. Ibland har det större effekt när någon annan säger till.

  Jag säger till mina vänners barn när de gör saker man inte får göra. Jag skulle inte klara av och bara titta på när de gör saker som jag inte känner är okej. Och som jag vet mina vänner inte heller tycker är okej. Och de har sagt det är är okej att jag gör det, de säger det är ju ändå du som är pedagogen av oss så du har bra koll! Du har mer ork, vi tillåter mer än vi kanske själva vill ibland.

 7. PS! Föräldrar vill gärna att man ska finnas där för deras barn om dom råkar illa ut eller ställa upp på andra sätt men gäller det att säga till dom är många ( inte alla) sura och vrånga för att man gjort det..
  Jätte dubbelt tycker jag…

  Vi är vuxna och är till för att hjälpa alla barn…vi hjälper till när vi säger till också..

 8. Oj vilken bra rubrik…..
  JA skriker jag här hemma…Det tycker jag… Men jag har många emot mig som inte tycker det…
  Jag har några vänner som jag inte umgås med längre för jag sa till deras barn i MITT HEM och deras mammor tog åt sig..
  Jag tycker att man får säga till andras barn…

  1. Så skönt att höra att jag inte är ensam! Jag tycker det kan ha sådan bra effekt av att en annan vuxen säger till. Att det verkligen förstärker föräldrarnas försök att få barnen att lyssna att beteendet inte är okej. Jag blev verkligen tacksam när kassörskan sa ifrån =)

   1. Förstår dig… och Barnen får också se att mamma hade rätt när hon sa till…för det finns andra som tyckr lika..( ändå om det visste det från början men det var fredag och då är vi trötta och vill inte lyssna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.