New York och maten

Här har jag lagt en bra matgrund i Sverige och så åker jag till stora landet i väst, där allt är stort och överdrivet och försöker så gott jag kan att upprätthålla mina bra vanor men det ska gudarna veta att det har inte varit lätt.

Starbucks, älskade Starbucks som jag så länge önskat fanns i Sverige fanns nu i varenda kvarter. Vi hann knappt passera ett Starbucks förrän nästa uppenbarade sig. Dock fann jag en ny favorit, nämligen Gregoryscoffee (rekommenderar särskilt det på 12 East 46th street). Deras varma choklad med vispgrädde och lite kanel på gick inte av för hackor. Riktigt gott, för att inte tala om deras kakor. Ja, jag har unnat mig både kakor och efterrätter, varje dag =) Efterrätt varje dag i alla fall.

Jag tycker inte att det har varit lätt att hitta bra mat i New York. Snabbmatsställena är all over the place och det är svårt att hitta bra mat. Dock har vi varit på några ställen som jag faktiskt kan rekommendera. Där maten varit bra, god och hälsosam.

Saju Bistro
Saju låg precis vägg i vägg med hotellet vi bodde på. (Hotell Mela) Det fokuserar på fransk mat och här får man riktigt god mat och kan välja bra alternativ om man som jag vill äta lite mindre kolhydrater. Eftersom de hade så god mat och låg så nära hotellet åt vi här några gånger så jag hann prova flera rätter från deras meny och jag gillade allt.

Pret A Manger
Detta stället är ett bra lunchalternativ tycker jag. Riktigt goda soppor som verkligen smakar hemmagjorda och maten som blir över efter en dag skänker de till hemlösa.

The Standard Grill
En lite finare restaurang med mycket god mat var The Standard Grill. Vi åkte dit och firade mamma som fyllde 60 år. Vi åt Seared Halibut, Gingered Sweet Potato Purée, Pickled Currants & Toasted Pistachios. Hade ingen aning om vad halibut var men fick förklarat att det var en mjuk, len vit fisk. Mycket god och jag som tidigare älskar sötpotatis kunde inte motstå detta. (Efter att ha googlat så har jag kommit fram till att det är en plattfisk).

The Standard Grill låg även under the high line så vi passade på att gå lite där i solnedgången.

De var även gulliga och satte ett ljus i mammas efterrätt på The Standard Grill.

Tusen tack till mamma som tog med mig på detta äventyr! Kan inte med ord uttrycka hur tacksam jag är.

Nu ska jag försöka komma i säng efter minimalt med sömn under hemresan. Har dock betydligt mycket mer att säga om maten, men for now, over and out.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

3 reaktioner på ”New York och maten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.