Stadsbarnen på bondgård

Idag har vi besökt en bondgård och jag blir ju lite full i skratt när jag inser att jag kom dit i skor med klack. Kände mig aningens felplacerad, ungefär som djungelns drottning. Men som så mycket annat bjuder jag på det. Jag klampade in bland korna, koskit och hö. Insåg när vi kom hem att våra kläder inte direkt luktade mumma och inte mitt hår heller, så det var ju bara att hoppa i duschen och tvaga bort muuudoften.

Jag tycker det är så häftigt att komma ut på landet. Jag trivs verkligen. Det är ett helt annat tempo än inne i stan och jag tror att djuren gör mycket för att skänka mig det lugnet.

Jag börjar förstå att korna får glädjefnatt när de släpps ut när de stått såhär en hel vinter. Gu vad hon ser ut att längta ut.

Här är en blivande tjur. Så otroligt fin.

Det var så härligt att se barnen springa runt på bondgården. Mina barn har varit rätt reserverade tidigare i möten med djur men nu tyckte de väldigt mycket om att vara på bondgården. Hoppas verkligen vi kan komma på besök fler gånger för det är verkligen en upplevelse både för barn och föräldrar.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Stadsbarnen på bondgård”

  1. Underbara bilder! Kossor har de vackraste ögon!
    Vårutsläppet för kossorna är fantastiskt. Man blir glad i hela kroppen att se dem studsa och skutta som kalvar hela högen. Även de gammlaste surkossorna släpper lös första dagen på grönbete 🙂

    Jag sörjer själv lite för att mina barn inte får samma kontakt och barndomsminnen med djuren som jag haft under min uppväxt på landet. Tyvärr blir bondgårdarna även färre och färre så det gäller att ta tillvara på de tillfällen som finns att besöka dem.

  2. Där min farmor har sin stuga ute på landet hade grannarna kor. Jag har spenderat många sommarlov där och sålänge deras granne hade kor så var vi alltid med vid ko utsläppet.
    Nu tycker jag det är lite synd att de blivit så gamla, hade gärna velat att mina barn hade fått uppleva allt med ko utsläpp och att hämta hö 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.