5 kilometer

Idag var jag tvungen att testa hur jag ligger till på fem kilometer och OM jag klarar att springa det. Jag försökte köra på de första två kilometrarna för att checka av känslan och det kändes faktiskt bra. Nu sprang jag där det är lite backigt och tiden efter två kilometer landade på 10:40. Det känns helt klart möjligt att kapa den tiden, särskilt om banan är flack.

Jag stannade till cirka 15-20 sekunder vid två kilometer för att få ner pulsen lite eftersom den då var uppe i 177 som mest. Lite smått kräkfärdig. Sedan sprang jag vidare och försökte framfotalöpa i uppförsbackar för att inte få alltför ont i benhinnorna.

När jag sprungit 4,5 km och förstod att jag skulle kunna klara tiden under 30 minuter försökte jag öka tempot lite grand men det är stumma ben eftersom jag inte alls är van att springa några längre sträckor.

Snittpulsen efter 5 km plus nedjogg på 1,6 km blev 168. Känns som ett rätt hårt pass, men jogging är hårt för mig. Jag är ingen van joggare och får verkligen kämpa mot kroppen, men dåliga knän och onda benhinnor, men det går!

Jag känner mig alltid enormt nöjd efter ett längre löppass och särskilt när jag klarat 5 km under 30 minuter. Nu får jag väl nästan börja sikta vidare på milen.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

8 reaktioner på ”5 kilometer”

  1. Ja, nu hoppas jag att det går lika bra på tisdag, vet dock inte hur det är att springa lopp och om det kommer vara svårt att ta sig fram när många startar samtidigt.

 1. Duktig du är! Härligt att se. Och vet du vad? Jag drömde att jag gick och tränade imorgon! 😉

  Förresten Cecce ville också dela rum på galan nästa år. Man borde ju kunna välja 3 bädds rum eller kanske 4 bäddrum om vi hittar någon mer som kan dela. 🙂

  Jag vet lite tidigt men bättre att ha det sagt så man inte glömmer! 🙂

  KRAM!

  KRAM?

 2. Bra jobbat! Jag får lite dåligt samvete, har inte sprungit sen 15/4 (lopp på 5km) men måste ta mig i kragen och komma igång igen… får nog ta en kort sväng på lunchen imorgon.. kondisen lär ju inte vara på topp efter sånt långt break.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.