Jag klarade det!

Sådär, mitt första lopp gjort och jag klarade det! 5 km gick enligt min pulsklocka på 28 minuter och 51 sekunder. Mitt mål var att springa under 30 minuter så jag ger mig själv väl godkänt!

Tack o lov ställde sig Ann och jag i första startgruppen men väl där fick vi kryssa en del då vi ställde oss rätt långt bak. Varför ställer sig folk i startgruppen springa fort när man går???

I alla fall, första kilometern bestod mest av kryssande mellan människor och gick inte så fort. Sedan tunnades det ut en aning och det gick lite lättare att hitta ett bra tempo. Tyvärr för min del var mestadelen av banan på asfalt och jag fick riktigt ont i benhinnorna vid två kilometer, härdade ut men trodde runt fyra att jag inte skulle palla med sista kilometern. Tur var då att rundan avslutades på grus för det onda klingade av och jag kände att jag hade bra med energi kvar för sista biten in till mål. Skönt att jag klarade mig under 30 minuter också eftersom jag haft det som mål. Nu är det bara att harva vidare och försöka sänka tiden ytterligare och öka distansen. Lopposkulden är därmed tagen!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

9 reaktioner på ”Jag klarade det!”

  1. Grattis till en bra tid 🙂
    Jag håller helt med om kryssandet mellan folk, jag sprang också igår och stod i första gruppen (efter lite velande)och är glad för det nu. Efter 500-600 m såg jag några som börjat gå, de kanske borde stått i en grupp lite längre bak kan jag tycka. Men självinsikten är inte riktigt på topp alla gånger 😛

    1. Tack! Nä, folk har inte riktig självinsikt. Lite trist att det är så. Men det var roligt ändå på sitt sätt. Får se om man hittar något mer lopp att springa. Har ju problem med benhinnorna så det var lite tungt ett tag när de smärtade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.