Björnattack

Där jag brukar springa mina rundor finns det björn. Jag har hört flera som sett björn i området och jag har även själv stött på björnbajs.

Jag brukar ofta när jag springer gå igenom hur jag ska göra om jag möter en björn och det känns som jag har koll när jag läser följande lista från Viltskadecenters broschyr ”Om du möter en björn”.

Så gör du om du möter en björn

1 Låt björnen veta att du är där. Prata lite med den som man gör med en stor hund, i ett vanligt och vänligt tonläge, hosta till eller harkla dig lite grann. Hör den dig inte, så klappa lite lätt i händerna.

2 Gå sakta bakåt utan att vända dig om. Gå inte närmare.

3 Spring inte, björnar springer mycket fortare. Klättra inte upp i ett träd – det gör björnar också, både snabbare och effektivare. Följer björnen nyfiket efter, släpp då några av dina tillhörigheter på marken, en efter en, till ­exempel klädesplagg. Då stannar den ofta en lång stund för att lukta och undersöka.

Just det där med att strippa för björnen är väl det jag har mest koll på. Men jag hoppas verkligen att jag aldrig behöver stå öga mot öga med en björn.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Björnattack”

  1. Usch, där jag springer finns det också björn. Mindre kul att en kille i min lilla by blev björnattackerad och hamnade på sjukhus för något år sedan. Så nu vågar jag inte lyssna på musik knappt när jag är ute och springer, är rädd att jag inte ska höra ifall en björn jagar efter en haha.

  2. Otäckt med björnar.. Vi har vargar häromkring. Känns inte heller så skoj eftersom dom blivit lite väl närgångna den senaste tiden.

    Kram

  3. Tänk på att inte ha så hög volym i lurarna, utan att du hör om björn eller ful gubbe närmar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.