Dagens träning

Jag har inte legat på latsidan idag.

Idag på lunchen under några regnskurar passade jag på att köra lite intervallträning enligt 30-20-10 principen. Det innebär sakta jogg under 30 sekunder, lite snabbare löpning under 20 sekunder och en liten sprint under 10 sekunder. Enligt danska forskare ska denna metoden med cirka 20-30 minuters pass ge bättre resultat än mer löpträning.

När jag springer intervaller brukar jag använda coaching i Runkeeper. Då säger en röst till mig när jag ska ändra tempo och hur länge jag ska springa så. Idag fick jag dock stanna till emellanåt eftersom det gjorde ont i benhinnorna. Jag vet inte hur jag ska klara av att bita ihop när det smärtar, det är lite som om kroppen slutar fungera. Den vill men lyssnar inte.

Förutom löpningen har jag såhär på kvällen kört ett litet kortare magpass där jag inlett varje övning med en kullerbytta! 45 sekunder övning, 15 sekunder vila där jag varvat kettlebellssving, halo samt russian twist och plankan. Upprepade varje övning totalt fyra gånger. Har även hunnit med 40 armhävningar på kvällen och vet ni vad… det kändes bra, jag har mer att ge =)

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”Dagens träning”

  1. Har du provat springa med stödstrumpor? Jag har precis börjat med det på mina längre pass. Botar så klart inte benhinnorna men känns skönt, för mig i alla fall. Jag vet hur det känns att sättas tillbaka pga dom jäkla benhinnorna. Hade massor av problem förr och nu har det tyvärr börjat komma tillbaka igen 🙁 Stå på!

  2. Bra jobb! Tror jag måste testa den funktionen i Runkeeper 🙂
    Angående benhinnorna så har jag känt av samma problem ibland och det är en olidlig smärta – men jag fick för mig att den dök upp när jag sprang på oskönt/hårt underlag och när jag sprang för mycket? Så jag satte upp lite gränser, ”inte fler springturer än si och så i veckan” och endast på mjukt underlag. Märkte även att löpning i nedförsbacke påverkade negativt då stötarna blir hårdare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.