Att springa med menskoppen

Har varit ute på ännu en 5 km runda i lugnt tempo, gjorde den dock 30 sekunder snabbare än häromdagen. Gick inte en enda gång och kände mig faktiskt lite starkare idag. Jag avslutade med ytterligare 1,9 km intervaller och nu är jag riktigt trött.

Var dock lite småjobbigt att springa idag när jag hade menskoppen i. Den gled liksom ut lite grand emellanåt så jag fick ju springa och försöka trycka tillbaka den vilket måste sett lite underligt ut. Vid ett tillfälle när jag sprang intervaller fick jag stoppa in handen i byxorna och försöka trycka den på plats, haha, det måste sett ut det när jag stod där på cykelvägen och grävde i brallorna.

Det närmar sig och jag jobbar mycket mentalt nu med att fokusera på att jag kommer klara löpningen. Jag klarade den ju faktiskt i april en gång så det gäller bara att hitta känslan jag hade då och springa springa springa.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

9 reaktioner på ”Att springa med menskoppen”

    1. En menskopp är ett mensskydd som samlar upp mensen (det som ändå ska ut) istället för att suga upp den, som bindor och tamponger gör (som också suger upp allt annat, d.v.s. sånt som faktiskt ska vara kvar). Du kan läsa mer på http://www.menskopp.se Toppenbra grej! Jag kommer aldrig att använda bindor eller tamponger igen! 🙂

  1. Det kan vara bra att tömma koppen och sätta in den igen precis innan träning, speciellt om det är en av de mer intensiva dagarna. Då behövs ju en kortare tid innan koppen blir lite mer full och därmed tryckförhållandena inne i koppen (mellan luft och vätska) ändras.
    Jag tror att om din bål- och bäckenmuskulatur är stark, så kan detta vara än viktigare eftersom musklerna jobbar när du tränar och kan trycka på koppen lite neråt eller inåt, för den delen.

    Spring vidare 🙂

  2. Du vet vad jag sagt om menskopp 😉 Let me know när jag skall hejahejaheja på dig & hålla tummarna så de blir blå!!!

    1. Jag går aldrig tillbaka till tampong… möjligtvis när jag springer, men det är i sådana fall enda gången. Annars älskar jag menskoppen, den är verkligen super!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.