Ut i regnet

Det kändes först inte alls lockande men när jag väl satt på mig löparskorna så spratt det till i benen. Så härligt att fredagkväll bege sig ut och springa en liten runda i regnet. Jag körde framfotalöpning idag och det är verkligen helt underbart. Kroppen känns så mycket lättare och det är som att flyga fram.

Någon undrade om jag alltid springer med barfotaskor och framfotalöpning. Jag varvar lite mellan vanliga joggingskor och mina nike free som jag framfotalöper med. Jag har ju ännu inte sprungit några längre sträckor med mina nike free utan 4-5 km är nog det längsta. Det beror lite på hur jag ska träna vad jag väljer. Ett lugnt joggingpass där fokus ligger på andningen och att förbättra syreupptagningsförmågan så väljer jag oftast vanliga joggingskor och ett kortare mer intensivt pass eller vid intervallträning så kör jag med framfotalöpningen. Mina fivefingers använder jag än så länge bara inomhus. De tycker jag är grymt sköna att ha vid kettlebellsträning då jag gärna vill vara nära golvet.

Det är verkligen härligt att ha tränat ute när vädret inte är det bästa. Jag känner mig alltid lite mer nöjd med att jag verkligen begav mig ut vädret till trots. Oftast brukar mina bästa rundor vara vid lätt regn. Luften är härlig att andas och man blir inte totalt genomsvettig på en gång utan regnet håller en lite avkyld. Underbart!

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.