Ändra maten på restaurang

Jag har våndats lite över att gå ut och äta eftersom mat oftast är komponerat på ett visst sätt och nu när jag är mer medveten om vad jag stoppar i mig och inte äter vad som helst har jag tänkt att jag måste acceptera de menyer som serveras ute på restauranger.

Igår när barnen var bortresta passade jag och mannen på att gå ut och äta och se en bio. Mysigt att komma iväg lite på tu man hand i veckan.

Vi gick på en restaurang som heter Kalles i Gävle. Från början innehöll maten potatisgratäng men jag frågade om en sallad istället vilket gick bra.

Riktigt god mat

Oxfilén var perfekt och salladen god. Jag har blivit mer bekväm med att ändra i originalmenyn för att kunna följa min livsstil och äta den mat jag mår bra av. Det är oftast inga problem att ändra i menyerna när man är ute. Fungerar till och med på IKEA.

Efter middag gick vi och såg Spindelmannen. Jag gillar sådana filmer och detta var en bra version av berättelsen och han som spelade spindelmannen gjorde det bra. Bra med lite mindre kända personer.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

4 reaktioner på ”Ändra maten på restaurang”

  1. Det är oftast på den här biten jag fallit tidigare… Jag har helt enkelt varit för feg för att våga be om att få ändra. Men den här sommaren har jag vågat ”vara besvärlig” och det har verkligen inte varit några som helst problem nånstans, trots att vi ätit ute ganska mycket.

    Härligt att du fick en levande oxfilé den här gången!! hahahaha

    1. Nä, vi är väl lite för ”snälla” och vill inte vara till besvär. Men jag tänker att om vi inte säger till kommer menyerna alltid att se likadana ut. Säger vi till kanske restaurangerna ser efterfrågan efter annan mat.

      Levande oxfilé?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.