God paj av vad som fanns hemma – LCHF

Som jag tidigare skrivit gillar jag paj och att man kan ta av vad man har hemma. Senaste tillskottet av pajer som jag gärna gör om är en med broccoli och salami bland annat.

Recept? Självklart!

Pajskalet gjorde jag från ett recept härifrån och det blev riktigt bra och gott.

Pajdeg LCHF
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön utan skal
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g osaltat smör
1 ägg

Jag körde ihop allt i matberedaren och knådade sedan ut den i en form med löstagbar kant. Därefter fick den stå kallt i 30 minuter innan jag förgräddade i varmluftsugn på cirka 200 grader 8 minuter.

Jag fyllde därefter pajen med fryst broccoli, salami, hackade svarta oliver, fetaost och gjorde en äggstanning på 7 ägg och cirka 2-3 dl grädde. Hade på lite riven västerbottenost. Kör i ugnen ungefär 35 minuter, tills ägget stannat.

Till pajen gjorde jag en guacamole och en grönsallad.

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

2 reaktioner på ”God paj av vad som fanns hemma – LCHF”

  1. 1300 kalorier? Det hade jag dött utav. När du säger att du ökar. är det inte bara kroppen som samlar på sig vätska? Har du försökt att äta mer under en längre tid?

    Jag låg på 1800 kcal ganska länge och var livrädd för att öka. Jag var ofta hungrig och hade blodsockerfall. Nu ligger jag på 500 mer per dag, går inte upp i vikt, men mår sååå mycket bättre

    1. Haha… dött 😉 Det blir ju såklart mer när jag tränar, men en dag utan träning har jag räknat fram att jag behöver 1300 kcal. Jag känner dock inte att jag får något blodsockerfall eller att jag är alltför hungrig. Håller mig rätt bra när jag äter som jag gör nuförtiden. Ska testa lite periodisk fasta nu en vecka och se vad som händer. Kommer äta mellan 10-18 på dagarna och fasta resten.

      När du skriver att jag ska testa äta mer under en längre tid, hur menar du då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.