Planering underlättar så mycket

..men varför ska det vara så svårt att ta sig tiden till att planera. Jag vet att vi tjänar en hel del pengar på att planera vad vi ska äta och det är så mycket roligare att laga mat när man vet att allt finns hemma och att det bara är att sätta igång när man kommer innanför dörren. Trots detta hamnar jag ibland i perioder där det liksom glöms av eller bortprioriteras. Men nu planerar jag vardagsmaten för att underlätta vardagarna lite igen.

Idag hade jag så bra flyt i matlagningen att jag gjorde torsdagens middag, men då ville barnen hellre ha det att äta idag så då fick de det och mannen och jag har matlådor att ha med oss till jobbet.

När allt annat känns kaos med hämtning av barn på skola och dagis känns det skönt med rutiner kring maten och att denna är planerad så nu ska jag verkligen försöka hålla i detta. Om inte annat för att spara pengar också.

Vår matvecka denna vecka

Måndag: Köttbullar och fullkornsmakaroner till barnen, tomatsoppa med fetaost till oss vuxna
Tisdag: Lax i hummersås med sparris samt broccolimos
Onsdag: Korvstroganoff (Men nu har vi blivit bortbjudna på middag så då passade jag på att göra denna idag)
Torsdag: Mandelpannkaka
Fredag: Enchilladas med kyckling

Vad äter ni i veckan?

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

5 reaktioner på ”Planering underlättar så mycket”

 1. Mån: Korvstroganoff
  Tis: Köttfärssås och pasta
  Ons: Lax i sweet chili-sås
  Tors: Köttfärslimpa med tomatsås
  Helgen är oplanerad!

  Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

 2. Måndag: Pasta m. bacon
  Tisdag: Fiskgratäng
  Onsdag: Kyckling & ris
  Torsdag: Korv och potatis
  Fredag: Kebab

  Jag gör matlista för 4 veckor i taget (nu blev det 6 veckor) det är så mycket enklare tat handla på så sätt tycker jag och så blir det mycket billigare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.