Tänk att det fanns en tid för inte så länge sedan när jag vägrade äta bacon för att jag trodde att jag inte gillade det. Sen provade jag knaperstekt bacon och mums så gott det var. Är det någon maträtt jag gillar att ha bacon i så är det när jag lagar kyckling. Idag gjorde vi en god kycklinggryta. Snabbvarianten blev i stekpannan men denna kan mycket väl göras i ugn också.
3 kycklingfiléer.
½ purjolök
1 pkt bacon (delad i mindre delar)
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk soya
1 msk chilisås
peppar
2 dl riven västerbottenost
Stek kycklingen lite grand och ha därefter i purjolök och bacon. Stek detta tillsammans. Tillsätt därefter grädde, creme fraiche, soya, chilisås, peppar och avsluta med den rivna osten strax innan servering så den smälter och gör såsen lite tjockare.
Passar till ris eller pasta och en sallad.
Mums, det låter jättegott! Sparar genast receptet för att testa.
Kram!
Perfekt lunchlåda idag =)
Mmmm, vad gott det där verkar då! Bacon och kyckling är ju en fantastisk smakkombination!