Tips för matglada barn

Vi har emellanåt haft det lite motigt med barn som inte vill äta maten och skriker och bråkar att det är äckligt. Gissar att många känner igen sig.

För fyra veckor sedan började jag skriva veckomatsedlar igen och vi går igenom dessa med framförallt Milton varje vecka så han vet vad som väntar och jag tycker faktiskt att det har skett en förändring. Nu när Milton vet vad vi ska äta är det knappt något gnäll och idag frågade han om han fick hjälpa till med maten till och med.

Planering är så viktigt och allt som kan underlätta vardagen ska självklart användas. Förhoppningsvis kommer vi även att märka på matkontot att vi inte handlar en massa mat i onödan.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

7 reaktioner på ”Tips för matglada barn”

  1. Bra tips! Nu är ju vår lilla Ruth lite för liten för detta knep än, men jag ska lägga det på minnet… För det där med mat och barn alltså… vår tjej som alltid älskat mat och som bebis blivit vansinnig så fort maten tog slut har som så många andra barn också börjat trilskas med maten just nu… Inte mycket som faller vår lilla dam i smaken längre..

  2. Smart! Jag har också börjat skriva veckolistor, men har inte tänkt på att gå igenom dem med storebror, som ju är grymt kinkig när det gäller mat. Ska abslout testa om det blir någon skillnad.
    /tessan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.