Att äta på buffé

Under den senaste veckan på Sunwing Resort Side East har vi ätit väldigt mycket buffé mat. Bra med buffé är att det alltid går att hitta något att äta oavsett livsstil man följer. Jag har fokuserat på att äta mindre kolhydrater och därför skippat bullar/crossianter/vitt bröd på morgonen och ätit stekt ägg, skinka, grön paprika, yoghurt med lite frukt och müsli. Det är inte direkt vad jag brukar äta hemma men det jag kände tilltalade mig och mat som jag höll mig mätt på fram till lunch.

Något mindre bra med buffé är just att det finns så galet mycket mat och det gör mig lite irriterad av att se hur en del personer verkligen vräker på med allt möjligt och särskilt sådant som är onyttigt. Jag önskar så att de kunde se hur mycket mat de skyfflar i sig och vilka vanor de överför till sina barn. Det slog inte heller fel att detta ofta var personer med kraftig övervikt. Jag tycker överlag att det var många som var kraftigt överviktiga och det är så sorgligt att se.

Jag satsade alltid på något kött/kyckling/fisk och sedan oftast sallad till, gärna tabbouleh och tzatziki eller någon annan sås. Min STORA svaghet var dock kvällens dessertbuffé. Denna var verkligen nom nom men något jag verkligen ville äta under denna veckan. Så jag har njutit massor av olika sötsaker varenda kväll.

Nu är det dock tillbaka till rutiner och mindre sötsaker och så fort denna förkylning som jag drog på mig på vägen hem lättat från kroppen blir det fullsatsning på träning igen.

 

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

En reaktion på “Att äta på buffé”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.