Kalas för blivande 6-åring

Phew….

Det är väl ungefär så man känner när 8 barn härjat runt hemma. Ett år kvar tills nästa kalas, eller ja, i sommar kör vi igång med kalas för Lykke-Lie också men då har vi större möjlighet att vara ute. Nästa år ska jag dock i inbjudan skriva att vi kan komma att vara ute vid fint väder. För som dagen idag varit hade det faktiskt varit underbart med krovgrillning och lekar ute i naturen.

Milton ville ha ett spindelmannen kalas och spindelmannen faller rätt bra ihop med halloween och spindlar och spindelväv passar att inreda med.

Tips på lekar vid 6-årskalas är i alla fall:

Snurra flaskan – Alla barnen samlas i ring med de presenter som de har med. En flaska snurras och den person flaskan hamnar på kan lämna över sin present. Jag tycker detta var ett bra sätt att samla barnen på och att alla får uppmärksamhet.

Fruktsallad – Ungefär 3 barn får vara en gemensam frukt. Alla barn ska ha varsin stol förutom ett barn som står i mitten och säger en frukt. Då ska de barn som är denna frukt byta plats med varandra och den som står i mitten försöker ta en av de lediga stolarna. Ibland kan man dock helt enkelt säga fruktsallad och då ska alla barnen byta plats med varandra. Brukar vara uppskattat.

Dansstopp – Ladda spotify med en populär spellista och låt barnen dansa, tills musiken stannar. Detta är mycket uppskattat och man behöver inte ha det som någon tävling att någon åker ut tycker jag.

Skattjakt – Vi skrev ut en karta (eller fem) över området och ritade kryss på olika ställen där nästa ledtråd skulle finnas (i detta fallet en ny karta med ett nytt kryss) Barnen fick komma ut och springa lite och till slut komma fram till skatten (=godiset).

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

En reaktion på “Kalas för blivande 6-åring”

  1. Åhh vad roligt!!
    Grymt bra tips på snurra flaskan – kan ju annars vara riktigt svårt det där med presentöppnandet… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.