Hormoner

Nu har jag ringt och bokat byte av spiral från koppar till hormon. Det skrämmer mig lite med hormoner eftersom jag vet hur jag tidigare förlorat känslor när jag haft det, men jag måste ge det ett försök i alla fall för som det känns nu är vadsomhelst bättre än hur jag har det nu.

I alla fall, när jag ringde och bokade tid sa de att jag redan hade en hormonspiral. Det var mer än vad jag visste sa jag. Undra när någon grävt i mitt undre liv utan min vetskap funderade jag på. För ett år sedan svarade barnmorskan. Nog för att jag är lite glömsk ibland men visst kommer man väl ihåg när man var och särade på benen senast?
Jag svarade att jag är rätt säker på att jag inte har en hormonspiral. Då kunde barnmorskan medge att det inte fanns någon anteckning på att jag faktiskt satt in någon men att jag för ett år sedan ringt i samma ärende. Hoppsan hejsan, det tar lite tid för mig att komma till skott men nu ska det bli av i alla fall. Lyckades dessutom boka byte av spiral dagen innan cellprovskollen, för jag älskar att sära på benen för nya människor.

Publicerat av

Elsklingen

En person mitt i livet. Sorg, skratt, minnen.

10 reaktioner på ”Hormoner”

  1. skulle sagt med att du har rätt bra odds, dvs de flesta som sätter in en mirena trivs bra med den, mår bättre, lite påverkan, mindre eller ingen mens och behöver inte tänka i flera år 🙂

  2. här vill vi helst sätta in/byta spiraler i samband med mens (lättare och känns mindre) så det går oftast inte att ta cellprov och sätta spiral samtidigt 🙂 annars är det ju smidigt att passa på att göra allt på en gång när man ändå är uppe i stolen.

    kram
    Jenny

    1. Här ville de inte sätta när jag har mens. Att det kan vara så olika, men jag hade nog haft svårt att vilja sätta den när jag har mens också 😉

  3. Men bm som sätter spiral kan ju ta cellprovet samtidigt! Säg det, tror t om att hon kommer att fråga om du tagit cellprovet nyligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.